Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10318
Title: Туристична привабливість як один із чинників рекреаційно-туристичної дестинації
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Keywords: Туризм, Ключові слова: Імідж дестинації, туристичний бренд, інфраструктура, історико-культурні обєкти
Issue Date: 2016
Publisher: Львів
Citation: Габчак Н.Ф. Туристична привабливість як один із чинників рекреаційно-туристичної дестинації. Матеріали ювілейної X міжнародної наукової конференції /Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід/ Львів (7-9 жовтня 2016р.). - С.83-89.
Series/Report no.: УДК 338.48(4);
Abstract: Територія досліджень охоплює урочище «Воєводино» село Тур’я Пасіка в межах Перечинського району Закарпатської області. Цей район має унікальне географічне розташування – межування на заході з Словаччиною, на півночі з Великоберезнянським і Воловецьким районами, на сході Свалявським і Мукачівським, на заході і півночі – Ужгородським районом.
Description: У проведенні наукового дослідження застосовано тип соціологічного опитування – анонімне анкетування у трьох вікових групах відвідувачів. І група – підлітковий вік від 0 до 16 років; ІІ група студенти – 17-22 роки; ІІІ група – пенсіонери – від 55 років. На запитання, що у Вас викликає найбільше захоплення в парку (павільйони; альтанки; 12 містків; брама; штучне озеро Тур; гроти; скульптури; каскади водоспадів; алеї; 22 лавки на яких встановлені герби держав, у складі яких перебувала територія сучасного Закарпаття; діючий водяний млин; анімація; рослинність) ми визначили, що найбільшу цікавість у респондентів І та ІІ вікової групи викликає анімація, діючий водяний млин Св. Яна, можливість допливти на дерев’яному плоті до острова по центру озера Тур (13-15%). Щодо респондентів ІІІ вікової групи, то у них проявився інтерес до брами в стилі бароко 18ст.; 12 містків, які символізують 12 знаків Зодіаку; діючий водяний млин Св. Яна та скульптури святих Луки, Іоанна, Марка, Матфея (11%). Респонденти у майбутньому пропонують на території ландшафтного парку Шенборна побудувати дитячий майданчик, освітити віддалені ділянки парку, проводити вечірні екскурсії, відтворити у театралізованих виставах сцени з минулого життя австро-угорської династії періоду із 1711 по 1944 рр., збільшити кількість човнів, велосипедів, ховербордів для прогулянок парком, розмістити продаж сувенірної продукції, послуги професійного фотографа тощо.
Type: Text
Image
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10318
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.