Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10478
Title: Навчально - методичний комплекс з дисципліни "Економіка та зовнішньоекономічні зв'язки України"..
Authors: Зеліч, Вікторія Вікторівна
Keywords: Навчально-методичний комплекс з дисципліни «Економіка та зовнішньоекономічні зв’язки України» для студентів денної та заочної форм навчання, факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу за напрямом підготовки 6.030206 «Міжнародний бізнес», «Країнознавство».
Issue Date: 9-Sep-2016
Publisher: Редакційно-видавничий відділ ДВНЗ «УжНУ»
Citation: Навчально - методичний комплекс з дисципліни "Економіка та зовнішньоекономічні зв'язки України". Зеліч В.В. Ужгород: Редакційно-видавничий відділ УжНУ, 2016. − 104 с.
Abstract: Економічний розвиток у сучасному світі відбувається під впливом низки факторів, найважливішими серед яких є прогрес наукової думки, технологій, інтернаціоналізація багатьох сфер суспільного життя, перехід багатьох країн світу до моделі ринкових відносин. Поглиблюється взаємна залежність країн та господарських агентів, розвиваються процеси інформатизації традиційних видів бізнесу та становлення нових виробничих систем на базі комп’ютерних технологій. Уже наприкінці ХХ століття на економічній діяльності людства кардинально позначився вплив тенденцій до глобалізації та регіоналізації, які посилювалися зрушеннями у сфері технологій, лібералізацією валютно-фінансових відносин. Об'єктивна необхідність інтеграції України у світове господарство і розвитку її міжнародних відносин безпосередньо випливає передусім з потреб використання у національній системі відтворення міжнародного поділу праці для прискорення переходу до ринкової економіки країни з метою її розвитку і зростання багатства суспільства. Така необхідність сприяє формуванню ефективної структури економіки країни. Поряд з об’єктивною необхідністю інтеграції України у світове господарство та розвитку її зовнішньоекономічних відносин існують і об’єктивні можливості для таких процесів. До них насамперед належить економічний потенціал нашої країни. Об’єктивною ж можливістю, в свою чергу, для інтеграції у світове господарство є вироблення механізму зовнішньоекономічних зв’язків, по-перше, на макрорівні – загальнодержавному; по-друге, на мікрорівні підприємств. Поєднання об’єктивної необхідності та можливостей входження України у світове господарство робить цей процес закономірним.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10478
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9. 2016 Зеліч В.В. Екон. та ЗЕЗ України..pdf1.48 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.