Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11064
Title: ВІД ОБЛІКОВО-ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ ДО ОБЛІКОВОЇ НАУКИ
Other Titles: FROM ACCOUNTING AND LEGAL CULTURE TO ACCOUNTING SCIENCE
Authors: Даньків, Йосип Якимович
Остап'юк, Мирослав Ярославович
Сливка, Ярослава Василівна
Keywords: Історія бухгалтерського обліку, обліково-правова культура, облікова наука, французька бухгалтерська школа, італійська бухгалтерська школа, німецька бухгалтерська школа, англо-американська бухгалтерська школа.
Issue Date: Nov-2016
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Даньків Й.Я. Від обліково-правової культури до облікової науки / Й.Я. Даньків, М.Я. Остап’юк, ПЯ.В. Сливка // Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Економіка. – Ужгород, 2016. – Випуск 2 (48) – C. 318-325.
Series/Report no.: Економіка;№2(48)_2016
Abstract: В статті розкривається історія виникнення обліково-правової культури до зародження облікової науки і подальшого її розвитку на основі дослідження французької, італійської, німецької та англо-американської бухгалтерських шкіл. Зокрема, у середині XIX століття в Італії, Франції, Швейцарії, Німеччині виникла істинна бухгалтерська наука - рахунковедення. Концепція німецької школи полягала в підході до бухгалтерського обліку не ззовні, тобто в пошуках облікового змісту бухгалтерії в інших науках. У 20-х - 40-х роках XX століття, певною мірою спираючись на досягнення німецької школи, виникла англо-американська школа, взявши за основу прагматизм і психологію, ця школа своїм основним завданням ставила перетворення обліку на знаряддя управління. Усі чотири школи (французька, італійська, німецька та англо-американська) незалежно від їх напрямів, мети обліку, предмета вивчення, методу мали величезний вплив на формування світової бухгалтерської науки і в своїх поглядах, наукових розробках, пропозиціях вийшли далеко за рамки своїх держав.
Description: Досліджена історія виникнення обліково-правової культури до зародження облікової науки і подальшого її розвитку на основі дослідження французької, італійської, німецької та англо-американської бухгалтерських шкіл
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11064
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри обліку і аудиту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник УжНУ. Серія економіка. (48).pdf12.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.