Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11443
Title: | Вплив способу реконструкції після гастректомії на частоту розвитку постгастректомічних синдромів |
Authors: | Русин, Василь Іванович Румянцев, Костянтин Євгенович Русин, Андрій Васильович Ігнат, Володимир Іванович Філіп, Степан Степанович |
Keywords: | гастректомія, езофагоєюноанастомоз, якість життя |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Клінічна анатомія та оперативна хірургія |
Citation: | Вплив способу реконструкції після гастректомії на частоту розвитку постгастректомічних синдромів / В.І. Русин, К.Є. Румянцев, А.В. Русин, В.І. Ігнат, С.С. Філіп // Клінічна анатомія та оперативна хірургія. – 2014. – Т.13, №2. – С.29-33. |
Series/Report no.: | Т.13, №2; |
Abstract: | За період з 1997 по 2012 рр виконано 453 гастректомії з приводу раку шлунка. За способом реконструкції ШКТ після гастректомії всіх пацієнтів розподілено на 3 клінічні групи: І – із вертикальним або горизонтальним езофагоєюноанастомозом на Рупетлі, ІІ – із езофагоєноанастомозом на подвійній тонкокишковій петлі, ІІІ – із включенням дванадцятипалої кишки у пасаж їжі. Встановлено, що кількість органічних ускладнень після гастректомії не перевищує 19,0% після езофагоєюностомії із виключеною за способом Ру петлею, та 8,0% – після езофагоєюностомії на подвійній петлі. Функціональні порушення виявлено у всіх хворих незалежно від способу реконструкції, і тільки при включенні у пасаж дванадцятипалої кишки їх частка зменшується до 48,0%. Самооцінка якості життя пацієнтів після гастректомії з включенням у пасаж їжі дванадцятипалої кишки є найвищою за всіма показниками. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11443 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри онкології Наукові публікації кафедри хірургічних хвороб |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Вплив способу реконструкції після гастректомії.pdf | 334.02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.