Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11443
Назва: Вплив способу реконструкції після гастректомії на частоту розвитку постгастректомічних синдромів
Автори: Русин, Василь Іванович
Румянцев, Костянтин Євгенович
Русин, Андрій Васильович
Ігнат, Володимир Іванович
Філіп, Степан Степанович
Ключові слова: гастректомія, езофагоєюноанастомоз, якість життя
Дата публікації: 2014
Видавництво: Клінічна анатомія та оперативна хірургія
Бібліографічний опис: Вплив способу реконструкції після гастректомії на частоту розвитку постгастректомічних синдромів / В.І. Русин, К.Є. Румянцев, А.В. Русин, В.І. Ігнат, С.С. Філіп // Клінічна анатомія та оперативна хірургія. – 2014. – Т.13, №2. – С.29-33.
Серія/номер: Т.13, №2;
Короткий огляд (реферат): За період з 1997 по 2012 рр виконано 453 гастректомії з приводу раку шлунка. За способом реконструкції ШКТ після гастректомії всіх пацієнтів розподілено на 3 клінічні групи: І – із вертикальним або горизонтальним езофагоєюноанастомозом на Рупетлі, ІІ – із езофагоєноанастомозом на подвійній тонкокишковій петлі, ІІІ – із включенням дванадцятипалої кишки у пасаж їжі. Встановлено, що кількість органічних ускладнень після гастректомії не перевищує 19,0% після езофагоєюностомії із виключеною за способом Ру петлею, та 8,0% – після езофагоєюностомії на подвійній петлі. Функціональні порушення виявлено у всіх хворих незалежно від способу реконструкції, і тільки при включенні у пасаж дванадцятипалої кишки їх частка зменшується до 48,0%. Самооцінка якості життя пацієнтів після гастректомії з включенням у пасаж їжі дванадцятипалої кишки є найвищою за всіма показниками.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11443
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри онкології
Наукові публікації кафедри хірургічних хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вплив способу реконструкції після гастректомії.pdf334.02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.