Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11865
Назва: Визначення функціонального резерву печінки за допомогою ультразвукової допплерометрії
Інші назви: Determination of functional liver reserve with the help of ultrasound dopplerometry
Автори: Дрель, В.Ф.
Андрєєва, І.В.
Виноградов, О.А.
Ключові слова: портальна гемодинаміка, ультразвукова доплерометрія, тест навантаження
Дата публікації: 2009
Видавництво: ПП Данило С.І.
Бібліографічний опис: Дрель, В. Ф. Визначення функціонального резерву печінки за допомогою ультразвукової допплерометрії [Текст] / В. Ф. Дрель, І. В. Андрєєва, О. А. Виноградов // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина. – Ужгород: ПП Данило С.І., 2009. – Вип. 36. – С. 17–19. – Бібліогр.: с. 18–19 (5 назв).
Серія/номер: Медицина;
Короткий огляд (реферат): За допомогою дуплексного і триплексного режимів ультразвукової доплерометрії визначені якісні і кількісні параметри кровотоку в системі ворітної вени і загальної печінкової артерії у 20 здорових осіб натщесерце і в динаміці після проби навантаження. Встановлено, що через 15 хв після навантаження відбувається пік портального кровотоку, після чого швидкісні показники кровотоку в ворітній вені знижуються. Функціональний резерв печінки у здорових осіб складає 2,08 по загальному об'ємному печінковому кровотоку і 2,53 – по об'ємному кровотоку в воріт-ній вені. Ключові слова: портальна гемодинаміка, ультразвукова доплерометрія, тест навантаження
Quality and quantity blood flow parameters of the system of the portal vein and the common hepatic artery were established by duplex and triplex Doppler ultrasound in 20 healthy persons after food test. Maximal portal blood flow was revealed in 15 min after food test, and then velocity flow parameters in the portal vein decreased. Functional liver reserve was 2,08 for common volume liver blood flow in healthy persons and 2,53 – for volume portal blood flow. Key words: portal hemodynamics, Doppler ultrasound, food test
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11865
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 36 - 2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВИЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ ПЕЧІНКИ ЗА ДОПОМОГОЮ.pdf268.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.