Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мудрик, М. Р. | - |
dc.contributor.author | Сакалош, Т. М. | - |
dc.contributor.author | Бугина, Лариса Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Паук, А. М. | - |
dc.contributor.author | Бойко, Надія Володимирівна | - |
dc.date.accessioned | 2017-02-15T11:11:34Z | - |
dc.date.available | 2017-02-15T11:11:34Z | - |
dc.date.issued | 2009 | - |
dc.identifier.citation | Традиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людини [Текст] / М. Р. Мудрик, Т. М. Сакалош, Л. М. Бугина та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / голов. ред. А.С.Головацький. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2015. – Вип. 37. – С. 113–119. – Бібліогр.: с. 119 (8 назв). | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957 | - |
dc.description.abstract | Вперше в Україні представлено концепцію “традиційної їжі”. В роботі розглянуто основні принципи документації і класифікації типових харчових продуктів та страв рослинного походження західного регіону України, зокрема Закарпаття. В рамках реалізації проекту BaSeFood створено базу даних, що включає підтвердження традиційності обраних страв регіону, характеристику їх основних компонентів, рецептуру приготування, кількість і спектр макро-, мікронутрієнтів, біологічно активних речовин рослин у їх складі та їх важливу функцію як харчових антигенів. Ключові слова: BaSeFood, традиційна їжа, біологічно активні речовини, харчові антигени | uk |
dc.description.abstract | The concept of "traditional foods" is presented for the first time in Ukraine. This paper considers the basic principles of documentation and classification of typical [traditional] food products and plant originated foods of Western Ukraine, Transcarpathia, in particular. A database includes confirmation of selected traditional dishes of the region, the characteristic of their main components, their recipes, the number and range of macro-, and micronutrients and biologically active compounds of plants in their stock and their important function as food antigens had been created within the BaSeFood‡ project. Key words: BaSeFood, traditional food, biological active compounds, food antigens | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Видавництво УжНУ «Говерла» | uk |
dc.relation.ispartofseries | Медицина; | - |
dc.subject | BaSeFood | uk |
dc.subject | традиційна їжа | uk |
dc.subject | біологічно активні речовинихарчові антигени | uk |
dc.subject | харчові антигени | uk |
dc.title | Традиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людини | uk |
dc.title.alternative | Traditional food: concept, biologically active compounds and its possible health claim | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 37 - 2009 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Традиційна їжа_ концепція, біологічно активні компоненти.pdf | 554.77 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.