Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМудрик, М. Р.-
dc.contributor.authorСакалош, Т. М.-
dc.contributor.authorБугина, Лариса Михайлівна-
dc.contributor.authorПаук, А. М.-
dc.contributor.authorБойко, Надія Володимирівна-
dc.date.accessioned2017-02-15T11:11:34Z-
dc.date.available2017-02-15T11:11:34Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationТрадиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людини [Текст] / М. Р. Мудрик, Т. М. Сакалош, Л. М. Бугина та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / голов. ред. А.С.Головацький. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2015. – Вип. 37. – С. 113–119. – Бібліогр.: с. 119 (8 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957-
dc.description.abstractВперше в Україні представлено концепцію “традиційної їжі”. В роботі розглянуто основні принципи документації і класифікації типових харчових продуктів та страв рослинного походження західного регіону України, зокрема Закарпаття. В рамках реалізації проекту BaSeFood створено базу даних, що включає підтвердження традиційності обраних страв регіону, характеристику їх основних компонентів, рецептуру приготування, кількість і спектр макро-, мікронутрієнтів, біологічно активних речовин рослин у їх складі та їх важливу функцію як харчових антигенів. Ключові слова: BaSeFood, традиційна їжа, біологічно активні речовини, харчові антигениuk
dc.description.abstractThe concept of "traditional foods" is presented for the first time in Ukraine. This paper considers the basic principles of documentation and classification of typical [traditional] food products and plant originated foods of Western Ukraine, Transcarpathia, in particular. A database includes confirmation of selected traditional dishes of the region, the characteristic of their main components, their recipes, the number and range of macro-, and micronutrients and biologically active compounds of plants in their stock and their important function as food antigens had been created within the BaSeFood‡ project. Key words: BaSeFood, traditional food, biological active compounds, food antigensuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ «Говерла»uk
dc.relation.ispartofseriesМедицина;-
dc.subjectBaSeFooduk
dc.subjectтрадиційна їжаuk
dc.subjectбіологічно активні речовинихарчові антигениuk
dc.subjectхарчові антигениuk
dc.titleТрадиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людиниuk
dc.title.alternativeTraditional food: concept, biologically active compounds and its possible health claimuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 37 - 2009



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.