Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957
Название: Традиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людини
Другие названия: Traditional food: concept, biologically active compounds and its possible health claim
Авторы: Мудрик, М. Р.
Сакалош, Т. М.
Бугина, Лариса Михайлівна
Паук, А. М.
Бойко, Надія Володимирівна
Ключевые слова: BaSeFood, традиційна їжа, біологічно активні речовинихарчові антигени, харчові антигени
Дата публикации: 2009
Издательство: Видавництво УжНУ «Говерла»
Библиографическое описание: Традиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людини [Текст] / М. Р. Мудрик, Т. М. Сакалош, Л. М. Бугина та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / голов. ред. А.С.Головацький. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2015. – Вип. 37. – С. 113–119. – Бібліогр.: с. 119 (8 назв).
Серия/номер: Медицина;
Краткий осмотр (реферат): Вперше в Україні представлено концепцію “традиційної їжі”. В роботі розглянуто основні принципи документації і класифікації типових харчових продуктів та страв рослинного походження західного регіону України, зокрема Закарпаття. В рамках реалізації проекту BaSeFood створено базу даних, що включає підтвердження традиційності обраних страв регіону, характеристику їх основних компонентів, рецептуру приготування, кількість і спектр макро-, мікронутрієнтів, біологічно активних речовин рослин у їх складі та їх важливу функцію як харчових антигенів. Ключові слова: BaSeFood, традиційна їжа, біологічно активні речовини, харчові антигени
The concept of "traditional foods" is presented for the first time in Ukraine. This paper considers the basic principles of documentation and classification of typical [traditional] food products and plant originated foods of Western Ukraine, Transcarpathia, in particular. A database includes confirmation of selected traditional dishes of the region, the characteristic of their main components, their recipes, the number and range of macro-, and micronutrients and biologically active compounds of plants in their stock and their important function as food antigens had been created within the BaSeFood‡ project. Key words: BaSeFood, traditional food, biological active compounds, food antigens
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 37 - 2009

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Традиційна їжа_ концепція, біологічно активні компоненти.pdf554.77 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.