Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957
Назва: Традиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людини
Інші назви: Traditional food: concept, biologically active compounds and its possible health claim
Автори: Мудрик, М. Р.
Сакалош, Т. М.
Бугина, Лариса Михайлівна
Паук, А. М.
Бойко, Надія Володимирівна
Ключові слова: BaSeFood, традиційна їжа, біологічно активні речовинихарчові антигени, харчові антигени
Дата публікації: 2009
Видавництво: Видавництво УжНУ «Говерла»
Бібліографічний опис: Традиційна їжа: концепція, біологічно активні компоненти, їх потенційний вплив на здоров’я людини [Текст] / М. Р. Мудрик, Т. М. Сакалош, Л. М. Бугина та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / голов. ред. А.С.Головацький. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2015. – Вип. 37. – С. 113–119. – Бібліогр.: с. 119 (8 назв).
Серія/номер: Медицина;
Короткий огляд (реферат): Вперше в Україні представлено концепцію “традиційної їжі”. В роботі розглянуто основні принципи документації і класифікації типових харчових продуктів та страв рослинного походження західного регіону України, зокрема Закарпаття. В рамках реалізації проекту BaSeFood створено базу даних, що включає підтвердження традиційності обраних страв регіону, характеристику їх основних компонентів, рецептуру приготування, кількість і спектр макро-, мікронутрієнтів, біологічно активних речовин рослин у їх складі та їх важливу функцію як харчових антигенів. Ключові слова: BaSeFood, традиційна їжа, біологічно активні речовини, харчові антигени
The concept of "traditional foods" is presented for the first time in Ukraine. This paper considers the basic principles of documentation and classification of typical [traditional] food products and plant originated foods of Western Ukraine, Transcarpathia, in particular. A database includes confirmation of selected traditional dishes of the region, the characteristic of their main components, their recipes, the number and range of macro-, and micronutrients and biologically active compounds of plants in their stock and their important function as food antigens had been created within the BaSeFood‡ project. Key words: BaSeFood, traditional food, biological active compounds, food antigens
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11957
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 37 - 2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Традиційна їжа_ концепція, біологічно активні компоненти.pdf554.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.