Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12390
Title: Особливості та перспективи розвитку кондитерської галузі України
Other Titles: Features and prospects of Ukraine confectionery industry
Authors: Пєтухова, О. М.
Чорноштан, Г. Г.
Keywords: кондитерська галузь, обсяг виробництва, експорт, імпорт, прибуток
Issue Date: 2016
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Пєтухова, О. М. Особливості та перспективи розвитку кондитерської галузі України [Текст] / О. М. Пєтухова, Г. Г. Чорноштан // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Cерія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М.М. Палінчак. – Ужгород : Видавничий дім «Гельветика», 2016. – Вип. 6 Ч. 2. – С. 155–159. – Бібліогр.: с. 158 (6 назв).
Series/Report no.: Міжнародні економічні відносини та світове господарство;
Abstract: У роботі досліджено основні тенденції розвитку підприємств кондитерської галузі протягом останніх 10 років із метою визначення особливостей розвитку галузі й окреслення майбутніх перспектив. Дослідження динаміки виробництва кондитерської продукції виявило нерівномірну динаміку виробництва і падіння обсягів ще до початку кризових 2013–2014 рр. Аналіз експортно-імпортних операцій показав значне нарощення експортного потенціалу галузі в докризовий період і тенденції до переорієнтації ринку в останні роки. Було встановлено, що, незважаючи на системну кризу, окремі виробники кондитерської продукції суттєво наростили свої прибутки, що свідчить про можливості і потенціал розвитку галузі у кризовий період. Ключові слова: кондитерська галузь, обсяг виробництва, експорт, імпорт, прибуток.
The article examines the main trends in the confectionery industry for the past 10 years to determine the characteristics of the industry and delineate future prospects. Investigation of the confectionery production dynamics showed an uneven dynamics of production volumes and falling before the crisis of 2013-2014. Analysis of export-import operations showed a significant increase in the industry's export potential in the pre-crisis period and the trend towards market reorientation in recent years. It was found that in spite of the systemic crisis, some manufacturers of confectionery products significantly increased their profits, which indicates the possibilities and potential of the industry during the crisis period. Key words: confectionery industry, volume of production, exports, imports, profits.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12390
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 6 Частина 2 - 2016



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.