Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12638
Назва: До 190-річчя відкриття ефекту Зеєбека
Інші назви: To 190 years of discovering the Seebeck effect
Автори: Козьма, Антон Антонович
Переш, Євген Юлійович
Барчій, Ігор Євгенович
Cабов, Мар’ян Юрійович
Ключові слова: ефект Зеєбека, термоелектрика
Дата публікації: 2011
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: До 190-річчя відкриття ефекту Зеєбека [Текст] / А. А. Козьма, Є. Ю. Переш, І. Є. Барчій, М. Ю. Сабов // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / ред. кол. С.Ю. Чундак, І.Є. Барчій, С.М. Сухарев та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2011. – Вип. 1 (25). – С. 26-31. – Бібліогр.: с. 31 (10 назв).
Серія/номер: Хімія;
Короткий огляд (реферат): У 2011 році виповнюється 190 років з часу відкриття ефекту Зеєбека – явища, при якому відбувається перетворення теплової енергії в електричну. Цей ефект названо на честь німецького дослідника Томаса Зеєбека, який відкрив термоелектрорушійну силу. Вважається, що з цього часу бере свій початок термоелектрика. При підготовці статті використано матеріали XIII Міжнародного форуму по термоелектриці (Київ, 10-13 лютого 2009 року).
A short review of history of discovering the Seebeck effect and history of thermoelectric researches is resulted till now. The analysis of thermoelectric good quality of the best modern materials is carried out and the ways of optimization of their thermoelectric parameters are shown. The prospect of practical application of new thermoelectric materials and their role for power savings and working out of alternative energy sources is shown.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12638
Розташовується у зібраннях:Наукові вісники УжНУ Серія: Хімія Випуск 1 (25) - 2011

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДО 190-РІЧЧЯ ВІДКРИТТЯ ЕФЕКТУ ЗЕЄБЕКА.pdf153.89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.