Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15108
Title: | Актуальність визначення порога смакової чутливості до кухонної солі у осіб з поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби |
Other Titles: | Relevance of determine the salt taste sensitivity threshold in people with combined course of nonalcoholic fatty liver disease and essential hypertension |
Authors: | Машура, Ганна Юріївна Ганич, Тарас Михайлович Рішко, Олександр Адальбертович Фатула, Михайло Іванович |
Keywords: | хлорид натрію, неалкогольна жирова хвороба печінки, гіпертонічна хвороба, поріг смакової чутливості до кухонної солі |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | ТОВ "Спектраль" |
Citation: | Актуальність визначення порога смакової чутливості до кухонної солі у осіб з поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби [Текст] / Г. Ю. Машура, Т. М. Ганич, О. А. Рішко, М. І. Фатула // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / редкол.: А.С. Головацький (голова), З.Й. Фабрі та ін. – Ужгород : Спектраль, 2017. – Вип. 1 (55). – С. 162–164. – Бібліогр.: с. 163-164 (23 назви). |
Series/Report no.: | Медицина; |
Abstract: | У статті подано огляд літератури, у якому висвітлюється роль надмірного вживання хлориду натрію у розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби, а також методи визначення споживання хлориду натрію пацієнтами.
Ключові слова: хлорид натрію, неалкогольна жирова хвороба печінки, гіпертонічна хвороба, поріг смакової чутливості до кухонної солі. The article presents a literature review in which highlighted the role of excessive consumption of sodium chloride in the development of nonalcoholic fatty liver disease and hypertension and methods for determining the consumption of sodium chloride by patients. Key words: sodium chloride, nonalcoholic fatty liver disease, essential hypertension, salt taste sensitivity threshold. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15108 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 1 (55) - 2017 Наукові публікації кафедри факультетської терапії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
АКТУАЛЬНІСТЬ ВИЗНАЧЕННЯ ПОРОГА СМАКОВОЇ ЧУТЛИВОСТІ ДО КУХОННОЇ СОЛІ.pdf | 266.71 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.