Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15492
Назва: | Біосинтез аскорбінової кислоти в органах винограду |
Інші назви: | Ascorbic acid content in grape plants cultivars during their development |
Автори: | Белчгазі, Віра Йосипівна Данканич, Т.К. |
Ключові слова: | Vitis, накопичення |
Дата публікації: | 2008 |
Видавництво: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Бібліографічний опис: | Белчгазі, В. Й. Біосинтез аскорбінової кислоти в органах винограду [Текст] / В. Й. Белчгазі, Т. К. Данканич // Науковий вісник Ужгородського університету : Cерія: Біологія; збірник наукових праць / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), В.Г. Рошко, В.О. Чумак та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2008. – Вип. 22. – С. 39-42. – Бібліогр.: с. 42 (7 назв). |
Серія/номер: | Біологія; |
Короткий огляд (реферат): | Аскорбінова кислота є
одним із факторів, що зумовлює проходження всіх стадій онтогенезу. Найбільше АК знайдено в ростучих органах,
максимум накопичення спостерігається під час цвітіння. Листки у всіх дослі джуваних сортів характеризуються
найвищими показниками.
Ключові слова: Vitis, накопичення. The vitamin plays an important role in providing of all the stages of the ontogenesis, however, the maximum con centrations were discovered in developing organs and during flowering. The study of the ascorbic acid content showed different levels of the vitamin within the plant organs and cultivar -dependent variation. Between plant parts the leaves contain the large st levels of the vitamin. Key words:Vitis, accumulation.. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15492 |
Розташовується у зібраннях: | 2008 / Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 22 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
БІОСИНТЕЗ АСКОРБІНОВОЇ КИСЛОТИ В ОРГАНАХ ВИНОГРАДУ.pdf | 70.49 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.