Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/16268
Title: Зародження облікової культури в Карфагені
Other Titles: The origin of the accounting culture in Carthage
Authors: Даньків, Йосип Якимович
Остап'юк, Мирослав Ярославович
Keywords: Історія бухгалтерського обліку, Облік, облікова культура, країни Середземноморя, Карфаген.
Issue Date: 27-Apr-2017
Publisher: Національний університет "Львівська політехніка"
Citation: Даньків Й.Я. Зародження облікової культури в Карфагені: Тези / Й.Я. Даньків, М.Я. Остап’юк // Матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Обліково-аналітичне забезпечення системи менеджменту підприємства (м. Львів, 27-28 квітня 2017 р.). – Львів: Видавництво Львівської політехніки .- 2017. – C. 81-82. ISBN 978-966-941-041-2.
Abstract: Досліджуючи облікову культуру країн Середземномор’я Леванту, Єгипту, Древнього Риму і Греції, періоду середньовіччя, особливо міст-держав Італії автори стверджують, що ця частина Середземномор’я майже не відображена в обліково-історичних матеріалах. У пропонованих тезах автори прагнуть доповнити практично відсутню інформацію по цій частині Середземномор’я, зокрема по Карфагену. Карфаген фінікійці заснували в 823 р. до н.е. В усіх фінікійських містах разом з морською торгівлею і морськими зв’язками також велась і сухопутна торгівля з Аравією, Персією, Вірменією та ін. Було досить розвинене виробництво. Фінікійці удосконалили технологію отримання скла, першими розробили технологію одержання з молюсків пурпуру. Фінікійські мануфактури виробляли вироби з металу, слонової кості, скла, чорного дерева, червоного (пурпурного) шовку, шерсті і т.п. Розвиток торгівлі, освоєння берегів Середземного моря, дослідження Африки на предмет дешевої сировини, розвиток ремесел, мануфактур вимагав і належного обліку майна, сировини та матеріалів, витрат виробництва.
Description: В тезах відображено формування облікової культури в країнах Середземномор’я Леванту, Єгипту, Древнього Риму і Греції, періоду середньовіччя, зокрема Карфагену.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/16268
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри обліку і аудиту



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.