Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/17371
Title: "Деякі проблеми сучасного регулювання вексельного обігу в Україні на підставі зарубіжного досвіду про міжнародний вексельний обіг"
Authors: Кобик, К. В.
Keywords: вексель, вексельні відносини, вексельний обіг, переказний вексель, простий вексель
Issue Date: 2015
Publisher: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Кобик, К. В. "Деякі проблеми сучасного регулювання вексельного обігу в Україні на підставі зарубіжного досвіду про міжнародний вексельний обіг" [Текст] / К. В. Кобик // Закарпатські правові читання : матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції / за заг. ред. В.І.Смоланки, Я.В.Лазура, О.Я.Рогача. – Ужгород : Вид-во УжНУ "Говерла", 2015. – Т.2. – С. 83–90. – Бібліогр.: с.90 (11 назв). – Рез. укр.
Abstract: Анотація: У даній статті досліджується проблема удосконалення порядку використання векселів у зовнішньоекономічній діяльності. Проведено аналіз специфіки вексельного обігу в Україні, а саме відсутності практичного досвіду в його організації. Створення системи вексельного обігу в Україні розпочинається спочатку. Відсутні певні спеціалісти, а також нормативно-правова база, немає в достатній кількості спеціальної економічної і юридичної літератури з цих проблем. Під час проведення вексельного обігу у господарській діяльності та на підприємствах слід дотримуватися концепції вексельного права , як підгалузі господарського права. Отже, правильне використання векселів сприяє розвитку діяльності підприємств, швидшому збуту продукції, товарів, робіт і послуг, сприяє вирішенню фінансово-економічних проблем. Проведено аналіз процесів , що сприяють розвитку вексельного обігу в Україні. Ключові слова: вексель, вексельні відносини, вексельний обіг, переказний вексель, простий вексель.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/17371
Appears in Collections:Закарпатські правові читання Том 2 2015



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.