Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18173
Title: Особливості формування прикусу в осіб віком від 6 до 12 років залежно від характеру харчування.
Authors: Фера, Олександр Васильович
Костенко, Євген Якович
Фера, Марія Олександрівна
Мельник, Володимир Семенович
Криванич, Володимир Миколайович
Мельник, Софія Володимирівна
Keywords: тип харчових продуктів, вікова група від 6 до 12 років, тип вигодовування, спосіб життя, види прикусу
Issue Date: 2017
Publisher: Лікарська справа
Citation: Фера О. В., Костенко Є. Я, Фера М. О., Мельник В. С., Криванич В. М., Мельник С. В. Особливості формування прикусу в осіб віком від 6 до 12 років залежно від характеру харчування./ О. В. Фера, Є. Я. Костенко, М. О. Фера, В. С. Мельник, В. М. Криванич, С. В. Мельник // Лікарська справа. – 2017.– № 5 – 6 (1143) – С.125 – 129.
Abstract: У статті проаналізовано та вивчено вплив характеру харчування на формування прикусу у дітей віком 6–12 років. Проведено стоматологічний огляд та анкетування серед даної групи населення в Закарпатській області і отримано такі результати: всього анкет – 337, ортогнатичний прикус – у 140 (41,54 %), мезіальний прикус – у 77 (22,85 %), перехресний прикус – у 57 (16,91 %), відкритий прикус – у 24 (7,12 %), патологічна прогнатія – у 22 (6,53 %), фізіологічна прогнатія – у 17 (5,05 %). Виконано гігієнічно-статистичний аналіз впливу характеру харчування на формування шести досліджуваних видів прикусу. Виділено фактори, що впливають на формування патології прикусу та визначено коефіцієнт кореляції за шкалою Чеддока. Наведено дисперсний аналіз вищезазначених факторів, а також коефіцієнт репрезентативності.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18173
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри дитячої стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
selection.pdf259.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.