Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18423
Title: Модель парето-ефективних стосунків контрагентів ринку з позицій концепції інкременталізму як основа гармонізації їх цілей та інтересів
Authors: Варцаба, Віра Іванівна
Keywords: економіка, добробут, ресурс, стосунки, взаємодія, управління, інтереси, гармонізація, парето-ефективність, інкременталізм, інтелект, талант, рівновага.
Issue Date: 2014
Publisher: Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості
Citation: Варцаба, В. І. Модель парето-ефективних стосунків контрагентів ринку з позицій концепції інкременталізму як основа гармонізації їх цілей та інтересів / В. І. Варцаба, В. П. Петренко // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості. - 2014. - № 2. - С. 86-92.
Series/Report no.: № 2;
Abstract: В статті на підставі аналізу теоретичних положень, визначень, категорій, закономірностей і характеристик економіки добробуту і концепції соціального добробуту доказується існування прямого зв'язку між фактом досягнення будь-якою системою парето-оптимального стану ринку, як наслідку досягнення і тривалого підтримання гармонізованих стосунків між всіма його учасниками. Ідентифіковано умови забезпечення ефективної взаємодії індивідумів або їх груп на основі їх здатності і готовності до гармонізації власних і чужих інтересів з досягненням рівноваги інтересів і вигод. Продемонстрована доцільність використання теорії інкременталізму для удосконалення і гармонізації процесів взаємодії агентів ринку через реалізацію необхідного управління інтелектуальним капіталом такої складової їх людських ресурсів, як інтелектуальна еліта.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18423
ISSN: 2409-0948
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фінансів і банківської справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Структурноаналітичне обґрунтування.pdf603.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.