Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18516
Назва: Кінетичні та термодинамічні параметри розпаду твердих розчинів Pb-Sn
Інші назви: Kinetic and thermodynamic precipitation parameters of the Pb-Sn solid solutions
Автори: Бондаренко, Ю.О.
Вороніна, Н.Ф.
Ляшенко, Ю.О.
Шматко, А.О.
Дата публікації: 2007
Видавництво: МПП "Ґражда"
Бібліографічний опис: Кінетичні та термодинамічні параметри розпаду твердих розчинів Pb–Sn [Текст] / Ю. О. Бондаренко, Н. Ф. Вороніна, Ю. О. Ляшенко, О. А. Шматко // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Фізика / редкол.: В. Різак, В. Біланич, Ю. Височанський, О. Грабар. – Ужгород : МПП «Ґражда», 2007. – Вип. 21. – C. 17–24. – Бібліогр.: с.23–24 (25 назв). – Рез. англ.
Серія/номер: Фізика;
Короткий огляд (реферат): Докладно проаналізовано стадійність коміркового розпаду пересичених твер-дих розчинів Pb-Sn майже в усьому інтервалі гомогенности. Співставлено та узагальнено літературні дані і дані авторів з кінетичних та термодинамічних параметрів коміркового розпаду цих твердих розчинів. Показано, що сегрегаційний фактор, який характеризує поведінку домішкових атомів на ме-жах зерен, спадає з підвищенням пересичення твердих розчинів.
Staging of cellular precipitation of Pb-Sn supersaturated solid solutions almost in the whole interval of homogeneity has been analysed. Literary data and the data of the present work on kinetic and thermodynamic cellular precipitation parameters of these solid solutions were compared and generalized. It was found that the segregation coefficient decreases wuth the increase of the solid solution supersaturation. This coefficient determines the behaviour of impurity atoms at grain boundaries.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18516
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Фізика. Випуск 21 - 2007

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nvuufiz_2007_21_5.pdf236.68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.