Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18530
Title: Методичні рекомендації з дисципліни «Психологія» для студентів спеціальності 6.016 Спеціальна освіта, спеціалізація «Олігофренопедагогіка. Логопедія. Здоров’я людини»
Authors: Кляп, Маріанна Іванівна
Романів, Олександр Петрович
Keywords: 6.016 Спеціальна освіта, Олігофренопедагогіка, Логопедія, Здоров’я людини, Психологія
Issue Date: 2017
Publisher: Ужгород: ДВНЗ «УжНУ»
Citation: "Методичні рекомендації з дисципліни «Психологія» для студентів спеціальності 6.016 Спеціальна освіта, спеціалізація «Олігофренопедагогіка. Логопедія. Здоров’я людини»", Кляп М.І.. Романів О.П., 2017.
Abstract: Програма дисципліни “Психологія ” розрахована на студентів, які навчаються в ВНЗ за спеціальністю “Спеціальна освіта”, спеціалізація «Олігофренопедагогіка. Логопедія. Здоров’я людини». Студенти навчаються протягом 3 років та 10 місяців за денною формою навчання та 4 роки і 10 місяців за заочною формою навчання, здобуваючи кваліфікацію „Вчитель-дефектолог, вихователь дітей з вадами психофізичного розвитку, асистент вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням. Вчитель основ здоров’я”. Навчальна дисципліна „Психологія” є нормативною, вивчається у 1-му семестрі, має обсяг 180 годин (6 кредитів) і базується на основних поняттях з біології за курс повної загальної середньої освіти, знаннях з шкільного предмета «Основи здоров’я». Вивчення курсу передбачає засвоєння студентами системи психологічних знань, основних понять з кожної теми, навичок щодо використання отриманих знань у повсякденній практичній діяльності з організації корекційно-розвивальної роботи для дітей з особливими потребами.
Description: Мета курсу покликана сформувати у студентів – майбутніх дефектологів – уявлення про психологію як науку, її методологічні засади, здобути знання про психіку та психічні явища, а також про психічні процеси, особливості їх функціонування та впливу на особистість. Студенти ознайомляться з поняттями індивіда, особистості та індивідуальності, джерелами активності особистості, видами діяльності, соціально-психологічними основами функціонування людських спільнот. Особливістю вивчення цієї дисципліни студентами спеціальності “Спеціальна освіта” є засвоєння основних понять про своєрідність перебігу психічних процесів у дітей з особливими потребами.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18530
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кляп_Романів_методичка_2017.pdf501.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.