Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19544
Title: РОЗВИТОК ТУРИЗМУ У КРАЇНАХ ВИШЕГРАДСЬКОЇ ГРУПИ ТА БАЛТІЙСЬКИ: ДОСВІД ОРГАНІЗАЦІЇ ДЛЯ УКРАЇНИ
Other Titles: РОЗВИТОК ТУРИЗМУ У КРАЇНАХ ВИШЕГРАДСЬКОЇ ГРУПИ ТА БАЛТІЙСЬКИ: ДОСВІД ОРГАНІЗАЦІЇ ДЛЯ УКРАЇНИ
Authors: Корсак, Роман Володимирович
Keywords: Країни Вишеградської групи (Польща, Словаччина, Угорщина, Чехія) та Балтійського регіону (Естонія, Латвія, Литва)
Issue Date: 2018
Citation: Корсак Р. В. РОЗВИТОК ТУРИЗМУ У КРАЇНАХ ВИШЕГРАДСЬКОЇ ГРУПИ ТА БАЛТІЙСЬКИ: ДОСВІД ОРГАНІЗАЦІЇ ДЛЯ УКРАЇНИ. - 27 с.
Abstract: Вивчення розвитку туризму у зазначених країнах, є актуальним з огляду на те, що його становлення відбувалося наприкінці 80-х початку 90-х років ХХ ст. коли країни здобули свою незалежність. Це дає можливість комплексно проаналізувати рівні і шляхи розвитку молодих незалежних країни Європейського Союзу у системі туризму, а їхній успішний досвід буде корисний для посткомуністичних країн Східної Європи, зокрема України.
Description: Між країнами Балтії організована досить плідна взаємодія в розбудові туристичної інфраструктури й надання електронних послуг. За спільною згодою за основу було прийнято скандинавську модель, яка дозволила окреслити не тільки фактичні, але й віртуальні межі між країнами у сфері транспорту, подорожей і готельного бізнесу. Розвиток туризму в країнах Балтії прискорився після їх вступу до Євросоюзу. Таким чином всі три держави сприймаються як єдиний туристичний регіон. Вони створили єдину віртуальну інфраструктуру для одержання туристичної інформації (веб-сайти, брошури, реклама), приєдналися до Шенгенського простору, створили єдину мережу готелів, сформували єдину систему бронювання номерів та авіаційних, автобусних і поромних маршрутів.
Type: Text
Publication type: Звіт
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19544
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.