Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19767
Title: Газорозрядні УФ–ВУФ ексиплексні і галогенні лампи низького тиску
Other Titles: UV-VUV exciplex and halogen gas-discharge lamps of low pressure
Authors: Шуаібов, Олександр Камілович
Грабова, Ірина Аркадіївна
Шевера, Ігор Васильович
Keywords: Фізика газового розряду, Газорозрядні джерела випромінювання, ультрафіолетове та вакуумне ультрафіолетове випромінювання, низький тиск
Issue Date: 2018
Publisher: Видавництво УжНУ “Говерла”
Citation: Газорозрядні УФ–ВУФ ексиплексні і галогенні лампи низького тиску. Монографія. //Шуаібов О.К., Грабова І.А., Шевера І.В. – Ужгород, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Видавництво «Говерла». – 261 с. –Іл. 149; –таблиць 25. –Бібл.: 206 назв. –Укр. мовою. –2017 р.
Abstract: В монографії узагальнено результати експериментальних розробок та оптимізації вихідних характеристик газорозрядних ламп низького тиску, які проводились на кафедрі квантової електроніки та Проблемній науково-дослідній лабораторії фізичної електроніки УжНУ. Лампи випромінюють на електронно-коливальних переходах галогенідів важких інертних газів, молекул галогенів та атомах галогенів в спектральній області 150-355 нм. Випромінювання УФ-ВУФ ламп, в залежності від режимів роботи, може концентруватись в одній вузькій смузі шириною 3-10 нм або у широких смугах (30-50 нм) на переходах різних ексиплексних і галогенмістких молекул. Матеріали, що публікуються в монографії, можуть бути застосовані фотобіології, фотомедицині, фотохімії, мікро-наноелектроніці та екології, а також використані в навчальному процесі підготовки магістрів і аспірантів спеціалізації «фізична електроніка».
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19767
ISBN: 978-617-7333-64-6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри квантової електроніки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.