Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20334
Title: ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ГУЦУЛЬСЬКОГО КРАЮ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТЬ ТА СЬОГОДЕННЯ
Other Titles: HISTORY OF TOURISM HUTSULLAND LATE ХІХ – EARLY ХХ CENTURY AND PRESENT
Authors: Годя, Іван Михайлович
Keywords: туризм, Гуцульщина, Прикарпаття, Закарпаття, рекреаційні ресурси, сільський зелений туризм, раціональне використання ресурсів
Issue Date: Dec-2016
Publisher: Видавництво «Гілея»
Citation: Історія розвитку туризму гуцульського краю кінця ХІХ – початку ХХ століть та сьогодення / Годя І. М. // Всеукраїнське фахове видання «Гілея: науковий вісник» вип.115, грудень 2016 р.
Abstract: У статті порівнюються тенденції розвитку туризму Гуцульщини в кінці ХІХ – на початку ХХ ст. і в сьогоднішніх умовах. Підкреслюється значна роль тогочасних етнографів у вивченні та популяризації минулого гуцулів, їх занять, побуту і звичаїв, розвитку туризму в регіоні. Зазначається, що динамічний розвиток туризму на Гуцульщині був перерваний Другою світовою війною, а його пожвавлення зумовлене зростанням популярності у світі сільського зеленого туризму. Розкривається специфіка розвитку туризму в прикарпатській і закарпатській частинах Гуцульщини, робиться висновок, що в цілому Гуцульщина є унікальною територією з величезним потенціалом розвитку туризму на її теренах. Але проголошується застереження, що перспективи подальшого розвитку туризму в цьому неповторному краї вимагають, по-перше, створення нових ресурсів, а по-друге, більш раціонального використання старих.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20334
ISSN: 2076-1554
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття_Істор_розвитку_тур_гуцульського_краю_Годя.pdf335.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.