Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20334
Title: | ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ГУЦУЛЬСЬКОГО КРАЮ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТЬ ТА СЬОГОДЕННЯ |
Other Titles: | HISTORY OF TOURISM HUTSULLAND LATE ХІХ – EARLY ХХ CENTURY AND PRESENT |
Authors: | Годя, Іван Михайлович |
Keywords: | туризм, Гуцульщина, Прикарпаття, Закарпаття, рекреаційні ресурси, сільський зелений туризм, раціональне використання ресурсів |
Issue Date: | Dec-2016 |
Publisher: | Видавництво «Гілея» |
Citation: | Історія розвитку туризму гуцульського краю кінця ХІХ – початку ХХ століть та сьогодення / Годя І. М. // Всеукраїнське фахове видання «Гілея: науковий вісник» вип.115, грудень 2016 р. |
Abstract: | У статті порівнюються тенденції розвитку туризму Гуцульщини в кінці ХІХ – на початку ХХ ст. і в сьогоднішніх умовах. Підкреслюється значна роль тогочасних етнографів у вивченні та популяризації минулого гуцулів, їх занять, побуту і звичаїв, розвитку туризму в регіоні. Зазначається, що динамічний розвиток туризму на Гуцульщині був перерваний Другою світовою війною, а його пожвавлення зумовлене зростанням популярності у світі сільського зеленого туризму. Розкривається специфіка розвитку туризму в прикарпатській і закарпатській частинах Гуцульщини, робиться висновок, що в цілому Гуцульщина є унікальною територією з величезним потенціалом розвитку туризму на її теренах. Але проголошується застереження, що перспективи подальшого розвитку туризму в цьому неповторному краї вимагають, по-перше, створення нових ресурсів, а по-друге, більш раціонального використання старих. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20334 |
ISSN: | 2076-1554 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Стаття_Істор_розвитку_тур_гуцульського_краю_Годя.pdf | 335.79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.