Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20369
Title: МІЖНАРОДНИЙ ТЕРОРИЗМ ЯК ФАКТОР НЕГАТИВНОГО ВПЛИВУ НА ТУРИЗМ
Other Titles: INTERNATIONAL TERRORISM AS A FACTOR OF NEGATIVE IMPACT ON TOURISM
Authors: Годя, Іван Михайлович
Keywords: туризм, міжнародний тероризм, світова економіка, економічні причини, економічні наслідки, боротьба з тероризмом, мінімізація збитків
Issue Date: 2017
Publisher: Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І. Франка
Citation: МІЖНАРОДНИЙ ТЕРОРИЗМ ЯК ФАКТОР НЕГАТИВНОГО ВПЛИВУ НА ТУРИЗМ / І. М. Годя // СХІДНОЄВРОПЕЙСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ ВІСНИК. - 2017. - вип.5. - С. 225-233.
Abstract: У статті досліджуються економічні причини і наслідки міжнародного тероризму, висловлюється припущення, що міжнародний тероризм може розглядатися двояко: з одного боку, він породжує безліч короткострокових і середньострокових наслідків у національній та міжнародній економіці, а з іншого – функціонує, як механізм і внутрішня економічна організація. З’ясовується, що туризм і тероризм взаємно впливають один на одного в різних аспектах (прикладному, суспільному, фінансовому, ціннісному), а основні напрями їх взаємних детермінацій мають як практичний, так і концептуальний характер. Підкреслюється, що основна проблема впливу тероризму на туризм полягає у зниженні туристичної привабливості територій, де є підвищений рівень загрози. Робиться висновок, що для нейтралізації терористичної загрози та мінімізації можливих наслідків терористичної діяльності держави мають постійно розвивати спроможності протидії цій загрозі, що потребує, серед іншого, значних матеріальних та фінансових ресурсів.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20369
ISSN: 2519-058Х
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
jrn-2017-05-29.pdf338.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.