Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21084
Title: Рекомендації щодо стійкого розвитку екологічного туризму на природоохоронних територіях Закарпатської області
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Keywords: Ключові слова: екотуризм, екотуристична інфраструктура, природоохоронні території.
Issue Date: 2017
Publisher: Збірник наукових праць. Випуск 793. Географія – Чернівці, 2017.- С. 91-96.
Citation: Рекомендації щодо стійкого розвитку екологічного туризму на природоохоронних територіях Закарпатської області Науковий вісник Чернівецького університету. Збірник наукових праць. Випуск 793. Географія – Чернівці, 2017.- С. 91-96.
Abstract: У статті розглянуто особливості розвитку екотуризму на великоплощинних природоохоронних територіях Закарпатської області. Визначено наявність на досліджуваній території потужнього природного та історико-культурного потенціалу. Проаналізовано забезпеченість великоплощинних природоохоронних територій краю екотуристичною інфраструктурою. Наводяться її переваги чи недоліки в межах Карпатського біосферного заповідника, трьох Національних природних парків – «Синевир», «Ужанський», «Зачарований край» та двох Регіональних ландшафтних парках – «Притисянський» та «Синяк». Виокремлено існуючі і перспективні форми екотуризму в межах досліджуваної території.
Description: Екологічний туризм (екотуризм) – це єдиний тип туризму, який придатний для впровадження на територіях з природоохоронним статусом. Він полягає у подорожах добре збереженими природними територіями з пізнавально-освітньою метою, під час яких туристи намагаються ніяким чином не зашкодити природному середовищу, залишити якомога менше ознак свого перебування (так званий принцип «залишай лише сліди»). Окрім того, розвиток екотуризму є добрим шансом на підтримку традиційних поселень, розташованих далеко від циваілізації – тут об’єктами туризму стають історико-культурна спадщина, місцеві традиції та побутовий уклад, і й самі мешканці, для котрих екотуризм може стати головним джерелом заробітку.
Type: Image, 3-D
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21084
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.