Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21494
Title: Дидактичний менеджмент у методичній підготовці сучасного вчителя фізики
Authors: Опачко, Магдалина Василівна
Keywords: професійна підготовка вчителя фізики, методична майстерність, дидактичний менеджмент
Issue Date: 2017
Publisher: Вид-во: ТОВ “РІК-У”
Citation: Опачко М.В. Дидактичний менеджмент у методичній підготовці сучасного вчителя фізики: [Монографія] /Магдалина Василівна Опачко. – Ужгород: ТОВ “РІК-У”, 2017. – 350 с.
Abstract: У монографії розкрито теоретичні засади дидактичного менеджменту як методичної системи, що спрямована на управління розвитком особистості учня в процесі навчання фізики в школі. На основі узагальнення філософсько-методологічних аспектів проблеми підготовки вчителя фізики у контексті порівняння традиційного (класичного) та постнекласичного вимірів, дидактичний менеджмент представлено крізь призму філософських уявлень: розкрито ґенезу його розвитку в контексті освітнього процесу і освітнього менеджменту в умовах вітчизняної вищої школи. Розкриття сутності дидактичного менеджменту сприяло визначенню його ролі і місця у професійній підготовці сучасного вчителя фізики, обґрунтуванню його закономірностей, принципів, структури і змісту. У структурі дидактичного менеджменту виокремлено наступні складові: проектування методичної системи як основи створення системи управління навчанням фізики; організацію навчання та управління ним; моделювання дидактичного середовища і дидактичної взаємодії; діагностику як компонент дидактичного мемнеджменту. Розкрито умови ефективності засвоєння змісту дидактичного менеджменту, які забезпечується інноваційною спрямованістю навчання магістрів-фізиків освітнього напряму підготовки, на основі використання технологічного, діяльнісного (програмно-цільовий підхід у організації самостійної роботи студентів), комплексного та інтегративного підходів.
Description: Монографія адресована викладачам, аспірантам, магістрам, студентам вищих навчальних закладів, учителям і методистам.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21494
ISBN: 978-617-7404-41-4
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Моногр_Опачко.pdf3.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.