Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22027
Title: Угорські нашарування серед назв їжі в українських говорах Карпат
Authors: ҐОЦА, Еріка Дюлівна
Keywords: назва, назви напоїв і приправ, лексема, номінація, номен, name, names of beverages and seasonings, lexeme, nomination, nomeme
Issue Date: 2009
Citation: Ґоца, Е. Угорські нашарування серед назв їжі в українських говорах Карпат / Е. Ґоца // Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства : збірник наук. праць / упор. І. Сабадош, О. Миголинець. – Ужгород, 2009. – Вип.13. – С. 45-49.
Series/Report no.: Сучасні проблеми мовознавства та літературознаства. Вип. 13.;
Abstract: У статті проаналізовано угорські нашарування серед назв їжі та напоїв україн- ських говорів Карпат. Приділено увагу загальним назвам їжі та лексиці, пов‘язаній із ча- сом споживання їжі, а також з‘ясовано номінацію хлібних та інших виробів із тіста, страв з інших рослинних продуктів, їжі тваринного походження, рідких страв, напоїв і приправ.
The article focuses on Hungarian lexical items used to give names to foodstuffs and beverages in the Ukrainian patois of the Carpathian Mountains. The main attention is paid to the general names of food and vocabulary dealing with the time of food consumption. The research is also done into the origin of the names of bread-stuffs and other pastries, vegetable and animal dishes, liquid and thin dishes, beverages and seasonings.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22027
Appears in Collections:Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства Випуск 13 - 2009

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Еріка ҐОЦА.pdf274.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.