Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22027
Назва: Угорські нашарування серед назв їжі в українських говорах Карпат
Автори: ҐОЦА, Еріка Дюлівна
Ключові слова: назва, назви напоїв і приправ, лексема, номінація, номен, name, names of beverages and seasonings, lexeme, nomination, nomeme
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Ґоца, Е. Угорські нашарування серед назв їжі в українських говорах Карпат / Е. Ґоца // Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства : збірник наук. праць / упор. І. Сабадош, О. Миголинець. – Ужгород, 2009. – Вип.13. – С. 45-49.
Серія/номер: Сучасні проблеми мовознавства та літературознаства. Вип. 13.;
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано угорські нашарування серед назв їжі та напоїв україн- ських говорів Карпат. Приділено увагу загальним назвам їжі та лексиці, пов‘язаній із ча- сом споживання їжі, а також з‘ясовано номінацію хлібних та інших виробів із тіста, страв з інших рослинних продуктів, їжі тваринного походження, рідких страв, напоїв і приправ.
The article focuses on Hungarian lexical items used to give names to foodstuffs and beverages in the Ukrainian patois of the Carpathian Mountains. The main attention is paid to the general names of food and vocabulary dealing with the time of food consumption. The research is also done into the origin of the names of bread-stuffs and other pastries, vegetable and animal dishes, liquid and thin dishes, beverages and seasonings.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22027
Розташовується у зібраннях:Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства Випуск 13 - 2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Еріка ҐОЦА.pdf274.96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.