Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2260
Title: Ідентифікація біохімічних речовин плодів генофонду черешні Словаччини за допомогою FTIR спектрофотометра
Other Titles: Identification biochemicals fetuses Genofond Cherry Slovakia bu FTIR Spectrophotometer
Authors: Івануса, В.
Савіна, Олена Богданівна
Мальцов, І.
Бриндза, Я.
Keywords: черешня (Prunus avium L.), FTIR спектрофотометр, сік, шкірка, білково-вуглеводно-жировий склад, коньюговані ароматичні кетони, ідентифікація
Issue Date: 2012
Publisher: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Ідентифікація біохімічних речовин плодів генофонду черешні Словаччини за допомогою FTIR спектрофотометра [Текст] / В. Івануса, О. Савіна, І. Мальцов, Я. Бриндза // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І.Комендар. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 33. – С. 29–35. – Бібліогр.: с. 35 (10 назв).
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: Проведений біохімічний аналіз плодів черешні (Prunus avium L.) з допомогою FTIR спектрофотометра. Встановлена цінність шкірки плоду для косметичної промисловості, так як вона якісно, і кількісно більш багатша на антоціани, білки, ліпіди, вуглеводи, ароматичні та інші речовини. Вимірюванням плодів черешні за допомогою FTIR спектрофотометра можна визначити наявність або відсутність речовин в них навіть без попередньої хімічної обробки. Ключові слова: черешня (Prunus avium L.), FTIR спектрофотометр, сік, шкірка, білково-вуглеводно-жировий склад, коньюговані ароматичні кетони, ідентифікація.
Description: Conducted biochemical analysis of sweet cherry fruit (Prunus avium L.) using FTIR spectrophotometer. The established value of the fruit skin for cosmetic industry, as it is qualitatively and quantitatively more richer in anthocyanins, proteins, lipids, carbohydrates, aromatic and other substances. Fruit pulp is able to accumulate substances amide and amine groups, which are both within the protein, and as other substances. This study helped to ensure that the direct measurement of products using FTIR spectrophotometer can determine the presence or absence of substances in them even without prior chemical treatment. Keywords: cherry (Prunus avium L.), FTIR spectrophotometer, juice, peel, protein-carbohydrate-fat composition, aromatic ketones, the absorption band identification.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2260
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 33 - 2012



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.