Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2260
Назва: | Ідентифікація біохімічних речовин плодів генофонду черешні Словаччини за допомогою FTIR спектрофотометра |
Інші назви: | Identification biochemicals fetuses Genofond Cherry Slovakia bu FTIR Spectrophotometer |
Автори: | Івануса, В. Савіна, Олена Богданівна Мальцов, І. Бриндза, Я. |
Ключові слова: | черешня (Prunus avium L.), FTIR спектрофотометр, сік, шкірка, білково-вуглеводно-жировий склад, коньюговані ароматичні кетони, ідентифікація |
Дата публікації: | 2012 |
Видавництво: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Бібліографічний опис: | Ідентифікація біохімічних речовин плодів генофонду черешні Словаччини за допомогою FTIR спектрофотометра [Текст] / В. Івануса, О. Савіна, І. Мальцов, Я. Бриндза // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І.Комендар. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 33. – С. 29–35. – Бібліогр.: с. 35 (10 назв). |
Серія/номер: | Біологія; |
Короткий огляд (реферат): | Проведений біохімічний аналіз плодів черешні (Prunus avium L.) з допомогою FTIR спектрофотометра. Встановлена цінність шкірки плоду для косметичної промисловості, так як вона якісно, і кількісно більш багатша на антоціани, білки, ліпіди, вуглеводи, ароматичні та інші речовини. Вимірюванням плодів черешні за допомогою FTIR спектрофотометра можна визначити наявність або відсутність речовин в них навіть без попередньої хімічної обробки. Ключові слова: черешня (Prunus avium L.), FTIR спектрофотометр, сік, шкірка, білково-вуглеводно-жировий склад, коньюговані ароматичні кетони, ідентифікація. |
Опис: | Conducted biochemical analysis of sweet cherry fruit (Prunus avium L.) using FTIR spectrophotometer. The established value of the fruit skin for cosmetic industry, as it is qualitatively and quantitatively more richer in anthocyanins, proteins, lipids, carbohydrates, aromatic and other substances. Fruit pulp is able to accumulate substances amide and amine groups, which are both within the protein, and as other substances. This study helped to ensure that the direct measurement of products using FTIR spectrophotometer can determine the presence or absence of substances in them even without prior chemical treatment. Keywords: cherry (Prunus avium L.), FTIR spectrophotometer, juice, peel, protein-carbohydrate-fat composition, aromatic ketones, the absorption band identification. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2260 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 33 - 2012 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ІДЕНТИФІКАЦІЯ БІОХІМІЧНИХ РЕЧОВИН ПЛОДІВ ГЕНОФОНДУ ЧЕРЕШНІ.pdf | 602.17 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.