Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2260
Название: Ідентифікація біохімічних речовин плодів генофонду черешні Словаччини за допомогою FTIR спектрофотометра
Другие названия: Identification biochemicals fetuses Genofond Cherry Slovakia bu FTIR Spectrophotometer
Авторы: Івануса, В.
Савіна, Олена Богданівна
Мальцов, І.
Бриндза, Я.
Ключевые слова: черешня (Prunus avium L.), FTIR спектрофотометр, сік, шкірка, білково-вуглеводно-жировий склад, коньюговані ароматичні кетони, ідентифікація
Дата публикации: 2012
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Ідентифікація біохімічних речовин плодів генофонду черешні Словаччини за допомогою FTIR спектрофотометра [Текст] / В. Івануса, О. Савіна, І. Мальцов, Я. Бриндза // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І.Комендар. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 33. – С. 29–35. – Бібліогр.: с. 35 (10 назв).
Серия/номер: Біологія;
Краткий осмотр (реферат): Проведений біохімічний аналіз плодів черешні (Prunus avium L.) з допомогою FTIR спектрофотометра. Встановлена цінність шкірки плоду для косметичної промисловості, так як вона якісно, і кількісно більш багатша на антоціани, білки, ліпіди, вуглеводи, ароматичні та інші речовини. Вимірюванням плодів черешні за допомогою FTIR спектрофотометра можна визначити наявність або відсутність речовин в них навіть без попередньої хімічної обробки. Ключові слова: черешня (Prunus avium L.), FTIR спектрофотометр, сік, шкірка, білково-вуглеводно-жировий склад, коньюговані ароматичні кетони, ідентифікація.
Описание: Conducted biochemical analysis of sweet cherry fruit (Prunus avium L.) using FTIR spectrophotometer. The established value of the fruit skin for cosmetic industry, as it is qualitatively and quantitatively more richer in anthocyanins, proteins, lipids, carbohydrates, aromatic and other substances. Fruit pulp is able to accumulate substances amide and amine groups, which are both within the protein, and as other substances. This study helped to ensure that the direct measurement of products using FTIR spectrophotometer can determine the presence or absence of substances in them even without prior chemical treatment. Keywords: cherry (Prunus avium L.), FTIR spectrophotometer, juice, peel, protein-carbohydrate-fat composition, aromatic ketones, the absorption band identification.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2260
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 33 - 2012

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ІДЕНТИФІКАЦІЯ БІОХІМІЧНИХ РЕЧОВИН ПЛОДІВ ГЕНОФОНДУ ЧЕРЕШНІ.pdf602.17 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.