Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22708
Title: Державне регулювання витрат у фінансовому підприємництві
Other Titles: STATE REGULATION OF EXPENDITURE IN FINANCIAL ENTERPRISE
Authors: Колісник, Галина Миколаївна
Keywords: фінансове підприємництво; суб’єкти фінансового підприємництва; фінансовий ринок; державне регулювання витрат фінансового підприємництва
Issue Date: 2017
Publisher: Тернопільський національний економічний університет
Citation: Колісник, Г. М. Державне регулювання витрат у фінансовому підприємництві [Текст] / Галина Миколаївна Колісник // Економічний аналіз: зб. наук. праць / Тернопільський національний економічний університет; редкол.: О. В. Ярощук (голов. ред.) та ін. – Тернопіль: Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету «Економічна думка», 2017. – Том 27. – № 4. – С. 44-52. – ISSN 1993-0259.
Series/Report no.: Том 27. – № 4.;Державне регулювання витрат у фінансовому підприємництві
Abstract: Вступ. Поява, формування та розвиток фінансового підприємництва були обумовленні виникненням нового для України фінансового ринку. Щоб задовольнити потреби цього ринку, виникла необхідність у професійних учасниках. Досвід фінансово-кредитного підприємництва в Україні свідчить про значний ризик усіх учасників цього виду підприємницької діяльності. Мета дослідження полягає у визначенні мети, ролі, сутності та значення державного регулювання витрат у фінансовому підприємстві. Результати. Визначено структуру фінансового підприємництва за характером проведення операцій, де суб’єктів фінансового підприємництва класифікують за характером проведення фінансових операцій. З’ясовано, що діяльність фінансового підприємництва здійснюється на фінансовому ринку, який містить такі сегменти: ринок фінансових послуг, грошовий ринок, кредитний ринок, ринок цінних паперів, валютний ринок. Розглянуто роль державного регулювання фінансовим підприємництвом, яке полягає не тільки в розвитку фінансового ринку, але й в розвитку економіки всієї країни. Запропоновано взаємозв’язок методів державного регулювання суб’єктів фінансового підприємництва. Доведено, що зміст державного регулювання витрат у фінансовому підприємництві полягає в оптимізації їх структури. Розглянуто базові блоки державного регулювання витратами у фінансовому підприємництві. Доведено, що система державного регулювання витрат у фінансовому підприємництві представлена у вигляді інструментів та містить різні заходи з регулювання. Запропоновано застосування інструментів державного регулювання витрат у фінансовому підприємництві з метою подолання негативних факторів.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22708
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри обліку і аудиту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1424-6563-1-PB.pdf817.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.