Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23044
Назва: Інтерпретації періоду як об'єкта синтаксису і стилістики
Інші назви: Interpretations of period as object of syntax and stylistics
Автори: Галас, Алла Михайлівна
Ключові слова: період, синтаксис, стилістика, стилістичні фігури, period, syntax, style, stylistic figures
Дата публікації: 2015
Видавництво: Вид-во УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Галас, Алла Інтерпретації періоду як об'єкта синтаксису і стилістики / А. Галас // Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства : зб. наук. праць / відп. ред. І.В. Сабадош. – Ужгород, 2015. – Вип. 20. – С. 34-43.
Серія/номер: Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства. Вип. 20.;
Короткий огляд (реферат): Стаття містить огляд здобутків у вивченні періоду як явища української лі- тературної мови. Аналізуються теоретичні підходи й пріоритети, застосовані україніс- тами і русистами при визначенні лінґвальної природи періодів, особливостей їх функ- ціонування в тексті. Зроблено спробу зняти ореол дискусійності навколо питання про статус періоду в синтаксисі і стилістиці.
The article provides an overview of achievements in the study of period as a phenomenon of Ukrainian language. Theoretical approaches and priorities of Ukrainists and Russists applied in determining of the language nature of periods, peculiarities of their functioning in the text. An attempt to remove the halo around the debatable issue concerning the status of period in syntax and style is given.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23044
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри української мови
Сучасні проблеми мовознавства та літературознавства Випуск 20 - 2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Алла ГАЛАС.pdf376.62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.