Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26748
Title: Спосіб лазорика-ананченко визначення ступеня безпечності продуктів мироточіння поетапними мікробіологічними дослідженнями
Authors: Лазорик, Михайло Іванович
Вовканець, Лариса Непівна
Будай, Дмитро Олександрович
Ананченко, Віталій Миколайович
Ананченко, Микола Маркович
Карнафель, Маріанна Петрівна
Сідрова, Ірина Михайлівна
Keywords: визначення, поетапними, безпечності, ступеня, мікробіологічними, дослідженнями, лазорика-ананченко, спосіб, мироточіння, продуктів
Issue Date: 25-Jun-2015
Citation: Спосіб визначення ступеня безпечності продуктів мироточіння поетапними мікробіологічними дослідженнями, який включає огляд предметів культу, які мироточать, їх органолептичну оцінку та забір матеріалу для проведення досліджень, який відрізняється тим, що додатково на першому етапі проводять посів продукту мироточіння на чашки зі спеціальними середовищами для визначення росту бактерій і грибків і при наявності росту бактерій або грибків визначають нульовий (0) ступінь безпечності і його непридатність для використання, а при відсутності росту на чашках штамів бактерій і грибків визначають перший (1) ступінь безпечності і визнають його придатним для використання, на другому етапі краплю продукту мироточіння наносять на чашки з посіяними на спеціальні середовища названими конкретно штамами бактерій і грибків і при наявності блокади росту одного штаму бактерії або грибка визначають другий (2) ступінь безпечності і вказують назву заблокованого штаму бактерії або грибка, а при блокаді росту двох і більше штамів бактерій і грибків визначають третій (3) ступінь безпечності і вказують назви заблокованих штамів бактерій і грибків, на третьому етапі проводять послідовне розведення у 9 мл стерильного фізіологічного розчину 1 мл продукту мироточіння, який блокував ріст бактерії або грибка і одержують його розведення 1:10, далі до 9 мл стерильного фізіологічного розчину додають 1 мл розведеного 1:10 продукту і одержують розведення 1:20, далі при необхідності готують розведення 1:30, 1:40 і вище, після чого краплю кожної концентрації розведеного продукту мироточіння наносять на чашки з посіяними названими конкретно штамами бактерій або грибків і при наявності блокади розвитку одного штаму бактерії або грибка розведенням 1:10 і вище визначають четвертий (4) ступінь безпечності, при цьому обов'язково вказують, яке максимальне розведення забезпечило блокаду якої бактерії або грибка, а при блокаді росту двох і більше штамів бактерій і грибків розведенням 1:10 і вище визначають п'ятий (5) ступінь безпечності продукту мироточіння і обов'язково вказують максимальне розведення, яке забезпечило блокаду росту конкретних бактерій або грибків.
Series/Report no.: Патент;№ 99891
Abstract: Корисна модель належить до медицини та релігії і стосується визначення ступеня безпеки продуктів мироточення, які виділяються з ікон та інших предметів культу.
Description: Код посилання <a href="http://uapatents.com/9-99891-sposib-lazorika-ananchenko-viznachennya-stupenya-bezpechnosti-produktiv-mirotochinnya-poetapnimi-mikrobiologichnimi-doslidzhennyami.html" target="_blank" rel="follow" title=
Type: Text
Publication type: Патент
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26748
Appears in Collections:Патенти кафедри факультетської терапії



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.