Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26748
Название: Спосіб лазорика-ананченко визначення ступеня безпечності продуктів мироточіння поетапними мікробіологічними дослідженнями
Авторы: Лазорик, Михайло Іванович
Вовканець, Лариса Непівна
Будай, Дмитро Олександрович
Ананченко, Віталій Миколайович
Ананченко, Микола Маркович
Карнафель, Маріанна Петрівна
Сідрова, Ірина Михайлівна
Ключевые слова: визначення, поетапними, безпечності, ступеня, мікробіологічними, дослідженнями, лазорика-ананченко, спосіб, мироточіння, продуктів
Дата публикации: 25-июн-2015
Библиографическое описание: Спосіб визначення ступеня безпечності продуктів мироточіння поетапними мікробіологічними дослідженнями, який включає огляд предметів культу, які мироточать, їх органолептичну оцінку та забір матеріалу для проведення досліджень, який відрізняється тим, що додатково на першому етапі проводять посів продукту мироточіння на чашки зі спеціальними середовищами для визначення росту бактерій і грибків і при наявності росту бактерій або грибків визначають нульовий (0) ступінь безпечності і його непридатність для використання, а при відсутності росту на чашках штамів бактерій і грибків визначають перший (1) ступінь безпечності і визнають його придатним для використання, на другому етапі краплю продукту мироточіння наносять на чашки з посіяними на спеціальні середовища названими конкретно штамами бактерій і грибків і при наявності блокади росту одного штаму бактерії або грибка визначають другий (2) ступінь безпечності і вказують назву заблокованого штаму бактерії або грибка, а при блокаді росту двох і більше штамів бактерій і грибків визначають третій (3) ступінь безпечності і вказують назви заблокованих штамів бактерій і грибків, на третьому етапі проводять послідовне розведення у 9 мл стерильного фізіологічного розчину 1 мл продукту мироточіння, який блокував ріст бактерії або грибка і одержують його розведення 1:10, далі до 9 мл стерильного фізіологічного розчину додають 1 мл розведеного 1:10 продукту і одержують розведення 1:20, далі при необхідності готують розведення 1:30, 1:40 і вище, після чого краплю кожної концентрації розведеного продукту мироточіння наносять на чашки з посіяними названими конкретно штамами бактерій або грибків і при наявності блокади розвитку одного штаму бактерії або грибка розведенням 1:10 і вище визначають четвертий (4) ступінь безпечності, при цьому обов'язково вказують, яке максимальне розведення забезпечило блокаду якої бактерії або грибка, а при блокаді росту двох і більше штамів бактерій і грибків розведенням 1:10 і вище визначають п'ятий (5) ступінь безпечності продукту мироточіння і обов'язково вказують максимальне розведення, яке забезпечило блокаду росту конкретних бактерій або грибків.
Серия/номер: Патент;№ 99891
Краткий осмотр (реферат): Корисна модель належить до медицини та релігії і стосується визначення ступеня безпеки продуктів мироточення, які виділяються з ікон та інших предметів культу.
Описание: Код посилання <a href="http://uapatents.com/9-99891-sposib-lazorika-ananchenko-viznachennya-stupenya-bezpechnosti-produktiv-mirotochinnya-poetapnimi-mikrobiologichnimi-doslidzhennyami.html" target="_blank" rel="follow" title=
Тип: Text
Тип публикации: Патент
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26748
Располагается в коллекциях:Патенти кафедри факультетської терапії



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.