Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29747
Title: Можливості застосування досвіду Данії у розвитку велотуризму в місті Ужгород
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Дубіс, Лідія Францівна
Keywords: Географія, туризм, Ключові слова: велотуризм, туристична інфраструктура, елементи велоінфраструктури, веломаршрут.
Issue Date: 2019
Publisher: Киів, 2019
Citation: Журнал «Географія та туризм» Наук. зб. /Ред.кол.: Любіцева О.О. (відп. ред.) та ін. –К: Альфа – ПІК, 2019. - Вип. 47. – Київ, 2019. – С.45-57.
Series/Report no.: УДК 338.48(062);
Abstract: Мета. Визначити місце велосипедного туризму у системі основних видів спортивно-оздоровчого туризму, розкрити його суть та інфраструктурне забезпечення у межах Ужгорода Методика. У дослідженні використано загальнонаукові та спеціальні методи досліджень, у тім методи спостереження, порівняння, аналізу, синтезу та соціологічного опитування. Результати. Проаналізовано закордонний досвід, зокрема Данії, її столиці Копенгаген, щодо особливостей розвитку велоінфраструктури та можливостей його використання в місті Ужгород Закарпатської області. Висвітлено аспекти організації велотуризму в м. Ужгород на національному та трансєвропейському рівні. Проаналізовано сучасний стан, проблеми та перспективи його організації. Проведено соціологічне опитування на основі якого розроблено рекомендації щодо потенційних можливостей та загроз розвитку велотуризму на досліджуваній території.
Description: Наукова новизна. Використовуючи іноземний досвід, системний підхід до організації велоінфраструктури міст, особливістю яких .є збереження рис седньовічного просторового планування у поєднанні з сучасною просторовою структурою, запропоновано підходи і розроблено проект створення велоінфраструктури міста Ужгород. Практична значимість. Запозичення досвіду та практичних надбань м. Копенгаген у створенні велоінфраструктури, врахування особливостей розвитку і просторової організації Ужгорода дає змогу уникнути низки помилкових рішень і запропонувати сучасний проект розвитку цієї інфраструктури у межах його території. Проект також враховує вимоги, які закладені у Програмі розвитку велосипедної інфраструктури у м. Ужгород на 2016-2020 рр
Type: Image, 3-D
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29747
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.