Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32425
Title: Наукові та нормативні підходи до визначення поняття і змісту міжтериторіального співробітництва місцевих органів публічної влади
Other Titles: -
Authors: Фетько, Юлія Іванівна
Keywords: Конституційне та муніципальне право, міжтериторіальне співробітництво, міжрегіональне співробітництво, сільська рада, селищна рада, міська рада, районна рада, обласна рада, місцева державна адміністрація.
Issue Date: 2020
Publisher: Видавничий дім «Гельветика»
Citation: Фетько Ю.І. Наукові та нормативні підходи до визначення і змісту міжтериторіального співробітництва місцевих органів публічної влади. Держава та регіони. 2020. № 2. С. 32-38.
Series/Report no.: Серія: Право, 2020 р., № 2 (68);С. 32-38.
Abstract: Міжтериторіальне співробітництво місцевих органів публічної влади практично не вивчалось юридичною наукою, а здебільшого вивчалось вітчизняними й зарубіжними науковцями, фахівцями галузей державного управління, політології, економіки, історії та соціології. А поодинокі праці вчених-юристів у сфері міжтериторіального співробітництва місцевих органів публічної влади по суті зводяться до розгляду окремих питань правового регулювання відносин, що виникають у відповідній сфері. Натепер є мало розроблених визначень «міжтериторіальне співробітництво», натомість є немало розроблених визначень «міжрегіональне співробітництво». Всі вони так чи інакше важливі, оскільки становлять достатню основу для розробки нормативного визначення «міжтериторіальне співробітництво місцевих органів публічної влади» для подальшого закріплення на законодавчому рівні. У статті досліджено питання щодо визначення поняття та змісту міжтериторіального співробітництва місцевих органів публічної влади через обґрунтування наявних підходів до його трактування. Проаналізовано наявні правові підходи й розроблено новий до визначення поняття та змісту міжтериторіального співробітництва місцевих органів публічної влади. Аналіз наукових підходів, міжнародно-правових актів і національного законодавства дав змогу сформулювати таке визначення поняття «міжтериторіальне співробітництво місцевих органів публічної влади», котре надалі буде придатним для закріплення на законодавчому рівні: «міжтериторіальне співробітництво – започаткування відносин в економічній, соціальній, науковій, технологічній, екологічній, культурній та інших сферах відносин між суб’єктами, учасниками України з відповідними суб’єктами, учасниками таких відносин інших держав, крім відносин транскордонного співробітництва суб’єктів, учасників України й відповідних суб’єктів, учасників таких відносин сусідніх держав, включаючи укладення угод про співробітництво з суб’єктами, учасниками України з відповідними суб’єктами, учасниками таких відносин інших держав».
Description: -
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/32425
ISSN: 1813-338Х.
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри міжнародного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.pdf211.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.