Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36083
Title: Оцінка стоматологічної захворюваності у дітей та підлітків Закарпатської області.
Authors: Мельник, Володимир Семенович
Білищук, Любов Миколаївна
Зомбор, Катерина Володимирівна
Keywords: карієс зубів, діти, захворюваність
Issue Date: 18-Mar-2021
Publisher: Матеріали науково-практичної конференції за міжнародної участі «Актуальні питання сучасної стоматології», присвяченої 100-річчю стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця,
Citation: Мельник В.С., Білищук Л.М., Зомбор К.В. Оцінка стоматологічної захворюваності у дітей та підлітків Закарпатської області. Матеріали науково-практичної конференції за міжнародної участі «Актуальні питання сучасної стоматології», присвяченої 100-річчю стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, 18-19 березня 2021 р., м. Київ, с.140-142.
Abstract: Вивчення епідеміології стоматологічних захворювань серед дитячого населення лежить в основі планування та організації стоматологічної допомоги дітям, виявлення потреби в профілактиці та лікуванні, а також дозволяє оцінити якісний рівень лікувальних і профілактичних заходів, порівняти стан захворюваності в різних регіонах. Для досягнення поставленої мети в січні 2020 року проведено стоматологічне обстеження дитячого населення в містах Ужгород і Мукачево та в чотирьох районах Закарпатської області. Стоматологічне обстеження дитячого населення проводили співробітники кафедри дитячої стоматології із студентами 5 курсу під час проходження ними виробничої практики. Стоматологічне обстеження проводилося відповідно до рекомендацій ВООЗ у вікових групах: 6, 12 і 15 років. Всього було обстежено 760 осіб трьох вікових груп з гендерним розподілом за статтю, що постійно проживають в даній місцевості. Дані клінічних спостережень фіксували в картах обстеження стану ротової порожнини. У ході стоматологічного обстеження вивчена поширеність та інтенсивність карієсу зубів, стан тканин пародонта та гігієни ротової порожнини, визначений рівень надання стоматологічної допомоги дитячому населенню.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36083
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри дитячої стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези Київ 18-19 березня 2021 р..docx17.07 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.