Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36835
Title: ПРИЧИНИ ТА УМОВИ ВЧИНЕННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ ПОЛІЦЕЙСЬКИМИ ПІСЛЯ РЕФОРМУВАННЯ (КРИМІНОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ)
Authors: Дьордяй, Володимир Іванович
Keywords: Ключові слова: корупційна складова, статистика кримінальних правопорушень, кримінологічна детермінанта, працівники органів внутрішніх справ, переатестація поліцейських, посадові злочини, органи Національної поліції України.
Issue Date: 21-Oct-2019
Publisher: Електронне наукове фахове видання юри- дичного факультету ДВНЗ «Ужгородський національний університет»
Citation: ПРИЧИНИ ТА УМОВИ ВЧИНЕННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ ПОЛІЦЕЙСЬКИМИ ПІСЛЯ РЕФОРМУВАННЯ, В. Дьордяй, 2019 рік, ст. 331-333
Series/Report no.: УДК 343.9:342.5;
Abstract: Ситуацію, яка склалася в Україні після подій на Майдані можна визначити, як період, що спричинив оновлення та перезавантаження системи державних та правоохоронних органів в державі. В умовах значної активізації суспільства та підвищення рівня довіри населення до влади, виникли передумови повного реформування органів внутрішніх справ. За підтримки європейських партнерів та залучення досвіду правоохоронних органів європейських країн було розроблено та впроваджено нову систему Міністерства внутрішніх справ України в склад якого входила Національна поліція України взамін органів міліції МВС України. З огляду на це в статті викладено загальну характеристику організаційно-структурного формування системи Національної поліції України. Узагальнено зарубіжну практику діяльності поліції в країнах Європи, проведено теоретично-правовий аналіз комплексу проблем, пов‘язаних із становленням і реформуванням системи органів Національної поліції в Україні. Проведено аналіз скоєння кримінальних правопорушень працівниками міліції у порівнянні із працівниками поліції, який показав незначні зрушення в цій ділянці, що відбуваються в органах Національної поліції України, які відмічаються як незначні. З огляду на це проведено кримінологічний аналіз кримінальних правопорушень, що скоюються поліцейськими (міліціонерами). Виокремлено причини та умови скоєння кримінальних правопорушень поліцейськими, розглянуто основні ознаки та класифікацію об’єктивних та суб’єктивних причин. Виділено основні причини виникнення детермінант скоєння поліцейськими кримінальних та корупційних правопорушень.
Description: Дослідження проблематики функціонування органів поліції, а також причин та умов скоєння злочинів в системі Національної поліції України, вироблення заходів із викорінення таких фактів.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36835
ISSN: 2524-0390
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Причини та умови злочинності Стаття 2019.docx29.99 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.