Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36836
Title: Кримінологічний погляд на транснаціональну злочинність через призму незаконної торгівлі людськими органами.
Authors: Дьордяй, Володимир Іванович
Keywords: Транснаціональна злочинність, запобігання злочинам, міжнародний досвід, міжнародне співробітництво, трансплантація органів, торгівля органами
Issue Date: 12-Apr-2019
Publisher: Видавництво Олександрі Гаркуші
Citation: Забезпечення прав людини четвертого покоління у ситемі охорони здоров'я, матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (12 квітня 2019 року, м.Ужгород)
Series/Report no.: УДК 364-787.82-054.73 (043.2);
Abstract: Транснаціональна злочинність – це небезпечний різновид соціальної патології, яка стає однією з головних загроз безпеки світового співтовариства, його демократичного та економічного розвитку у XXI столітті. У всьому світі це явище приймає глобальний характер, його масштаби і руйнівний вплив представляє собою силу, яка загрожує розвитку будь-якої з держав. Ця група злочинів є глобальною проблемою, яка завдає величезної шкоди економіці, соціальній, морально-психологічній культурі та здоров’ю населення, підриває національну безпеку держав унаслідок притоку значних сум грошей, отриманих незаконним шляхом, а саме: торгівлею людьми, людськими органами та зброєю, контрафакцією, незаконним оборотом наркотиків, незаконним перевезенням мігрантів, підробленням і поширенням банкнот, екологічними злочинами, тероризмом. Особливу небезпеку злочини завдають здоров’ю людини, а також посягають на установлену державною систему охорони здоров’я.
Description: Вивчення транснаціональної злочинності, яка спричиняє шкоду людині та її здоров’ю, з кримінологічної токи зору, виокремлення основних факторів, які впливають на її розвиток та пошук дієвих та ефективних заходів запобігання, які здатні забезпечити суспільну безпеку як в Україні так і на міжнародному рівні.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36836
ISBN: 978-617-531-193-6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття Транснаціон злочинність осн.docx35.73 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.