Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36837
Title: Антикорупційна комунікація, як один з чинників запобігання та протидії корупції в Національній поліції України.тикорупційна комунікація, як один з чинників запобігання та протидії корупції в Національній поліції України.орупційна комунікація, як один з чинників запобігання та протидії корупції в Національній поліції України.
Authors: Дьордяй, Володимир Іванович
Keywords: Комунікація, антикорупційна політика, антикорупційна програма, поведінка доброчесності, рівень правосвідомості, причини та умови корупції, системний процес виявлення та оцінки корупційних ризиків, органи МВС та Національної поліції.
Issue Date: 2019
Publisher: Електронне Інтернет видання: Науковий вісник Ужгородського національного університету, серія Право
Citation: Науковий вісник Ужгородського національного університету, серія Право, № 57 (2), 2009 рік
Series/Report no.: УДК 343.9:342.5(6/9);DOI https://doi.org/10.32782/2307-3322.57-2.4
Abstract: Зв’язок між правоохоронними органами України та громадськістю, взаємний обмін інформацією, онлайн – контроль роботи правоохоронних органів по недопущенню порушень антикорупційного законодавства з боку громадськості є надзвичайно важливими елементами антикорупційної комунікації в системі органів Національної поліції України. Цей напрямок роботи в сьогоденні ще не на належному рівні впроваджений в систему заходів запобігання та протидії корупції, а тому підлягає більш детальному вивченні та удосконаленні. Подолання корупції в правоохоронних органів являється надзвичайно важливим та першочерговим завданням української влади і як показує практика зазначений напрямок повинен поєднуватися з реформуванням правоохоронних органів, яке нажаль проводиться не системно. В статті викладено проблематику реформування органів Національної поліції, в контексті запобігання корупційних проявів серед поліцейських. Визначено заходи з удосконалення комунікації в сфері запобігання корупції, як чинник, що забезпечує позитивну тенденцію у впровадженні заходів із протидії корупційних проявів в органах Національної поліції України. Разом з цим, проаналізовано статистичні дані кримінальних правопорушень, скоєних поліцейськими. Зокрема з’ясовано, що не зважаючи на процес реформування системи органів Національної поліції України, залишаються тенденції щодо ігнорування поліцейськими нормами законодавства, порушення конституційних прав громадян. В якості недоліку у здійсненні заходів антикорупційної комунікації запропоновано висвітлювати в засобах масової інформації та проводити розширені обговорення випадків свідомого підкупу громадян поліцейських, з метою ухилення від кримінальної, адміністративної відповідальності, тощо як один із чинників сприяння у розвитку та поширенні корупції в правоохоронних органах.
Description: Дослідження сучасної проблематики запобігання та протидії корупції в органах та підрозділах Національної поліції Україні.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36837
ISSN: 2307-3322
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Аннтикорупційна комункація НПУ стаття 2019.docx33.43 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.