Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36898
Title: Опанування методами правової підготовки учнів початкової школи майбутніми вчителями в закладі вищої освіти
Authors: Попадич, Олена Олександрівна
Keywords: правові знання, початкова школа, учні молодших класів, формування, система, фундаментальні знання, структурування знань, вчитель початкових класів
Issue Date: 29-Jan-2021
Publisher: Київ
Citation: Опанування методами правової підготовки учнів початкової школи майбутніми вчителями в закладі вищої освіти. Сучасні виклики і актуальні проблеми науки, освіти та виробництва: міжгалузеві диспути : матеріали XII Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Київ, 29 січня 2021 р.). Київ, 2021. С. 222–226.
Abstract: Важливе значення для сучасної системи вищої освіти мають висновки щодо основних завдань і напрямів системи професійної підготовки, викладені у Білій книзі Європейської комісії, зокрема: гуманізація підготовки фахівця і громадянина, всебічний розвиток особистості, підготовка студентів до участі в життєдіяльності суспільства; інтеграція науки, технології і змісту навчання, за якої технологія навчання є максимально наближеною до технології виробництва; розвиток наукових і технологічних мереж; впровадження гнучких «мультимедійних технологій навчання», навчальних пакетів, методик дидактичних вимірювань, оцінювання й самооцінювання; неперервність, тобто навчання і вдосконалення впродовж життя; впровадження гнучких систем навчання; підготовленість до творчої побудови майбутньої кар’єри, конкурентоспроможності, креативної реалізації завдань, відповідальності за свою професійну кар’єру; ретельність, сумлінність у виконанні виробничих завдань, обґрунтуванні і реалізації продуктивних перспектив майбутньої професійної діяльності.
Description: Дослідивши наукові підходи до визначення суті, змісту, форм і методів правової підготовки у закладах вищої освіти, ми виокремили чинники, які зумовлюють специфіку правової підготовки у вищій школі: ступінь правової теорії, враховуючи здобутки світової правової науки; ступінь теорії правової підготовки учнів і студентів зокрема; узагальнення досвіду сучасних технологій правової освіти, просвітництва, підготовки у вищій школі України та за кордоном; специфіка навчання у ЗВО; особливості студентства як соціальної групи; взаємозв’язок студентів поміж собою; правова складова середовища освіти й розвитку індивіда тощо. Важлива складова фахової підготовки вчителя початкових класів – належний ступінь правової підготовки у ЗВО.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/36898
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Попадич_tezy.pdf360.33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.