Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37304
Title: Перспективи розбудови екотуристичної інфраструктури в межах регіональних ландшафтних парків Закарпатської області
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Дубіс, Лідія Францівна
Keywords: Туризм.
Issue Date: 2021
Publisher: Chicago, USA
Citation: Матеріали Міжнародної наукової конференції MODERN DIRECTIONS OF SCIENTIFIC RESEARCH DEVELOPMENT Proceedings of III International Scientific and Practical Conference Chicago, USA 1-3 September, 2021. – С. 162-169.
Abstract: Стаття присвячена дослідженню питань створення, розбудови та використання екологічної інфраструктури в межах ПЗФ Закарпатської області в межах регіональних ландшафтних парків. Визначено природно-ресурсний та історико-культурний потенціал Карпатського регіону та можливості його використання в туристичній діяльності. Охарактеризовано особливості екотуристичної інфраструктури регіональних ландшафтних парків – це «Притисянський» та «Синяк». Розкрито суть основних елементів туристичної інфраструктури та виокремлено туристичні атракції й можливості туристичного використання. Визначено пріоритети розбудови екотуристичної інфраструктури та розроблено рекомендації щодо стійкого розвитку екологічного туризму на природоохоронних територіях Закарпатської області.
Description: Сучасний світ розширює можливості туристів відвідувати все нові місцевості, які пов’язані з екологічно чистими територіями, а саме природоохоронними. Унікальні природні об’єкти, які розміщені в межах природно-заповідного фонду (далі – ПЗФ) приваблюють відвідувачів з метою рекреації та відпочинку. Слід виокремити саме територію Карпатського регіону, яка володіє значним природним та історико-культурним потенціалом, що створює всі передумови розвитку туристичної діяльності. Однак, туристичний рух повинен бути контрольований, організований, бо у зворотному випадку виникне гостра проблема рекреаційної деградації даних територій. Метою роботи є вивчення питань щодо створення, розбудови та використання екологічної інфраструктури в межах ПЗФ Закарпатської області на прикладі регіональних ландшафтних парків.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37304
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.