Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37735
Title: Робоче проектування в землеусстрої
Other Titles: Робоче проектування
Authors: Пересоляк, Владислав Юрійович
Радиш, Ігор Петрович
Марухнич, Тетяна Борисівна
Пересоляк, Роман Владиславович
Keywords: Землеустрій, проектування,, Охорона земель, раціональне використання земель, рекультивація, протиєрозійні гідротехнічні споруди, консервація земель, родючий шар грунту
Issue Date: 2021
Publisher: "Говерла"
Citation: Робоче проектування в землеустрої, к.н.д.у.В.Ю.Пересоляк, к.т.н. І.П.Радиш, Р.В.Пересоляк, Т.Б.Марухнич, Ужгород, УжНУ "Говерла"2021, 138 с.
Abstract: Конспект лекцій розроблений за навчальною дисципліною «Робоче проектування в землеустрої », що викладається для студентів з спеціальністі 193 «Геодезія та землеустрій» на кафедрі землевпорядкування та кадастру географічного факультету УжНУ. В даному навчально-методичному виданні наведені узагальнені принцити , методи та методологію виконання робочого проектування в землеустрої, їх правові аспекти з застосуванням норм ДБН, ДСТУ, ГОСТ, СНіПів Також наведено особливості розроблення робочих проектів в землеустрої для збереження природних ландшафтів.
Description: Антропогенне навантаження та ерозія ґрунтів є найбільш поширеним видом їх деградації, а також однією з головних причин екологічної нестабільності та економічних втрат у сільськогосподарському та лісогосподарському виробництві . Робочі проекти землеустрою розробляються з метою регенерації природного середовища на яке вплинула життєдіяльність людини - порушених внаслідок будівництва доріг, промислових підприємств а також дослідно-промислової розробки родовищ , нафти, газу , корисних копалин та інших . Робочі проекти землеустрою передбачають реалізацію заходів з рекультивації порушених земель, консервації деградованих та малопродуктивних угідь, поліпшення сільськогосподарських і лісогосподарських угідь, захисту земель від ерозії, підтоплення, заболочення, вторинного засолення, висушення, зсувів, ущільнення, закислення, забруднення промисловими та іншими відходами, радіоактивними та хімічними речовинами. Курс лекцій розкриває 9 основних тем робочого проектування: страдії та види робочих проектів. Складові та порядок робочого проектування рекультивації порушених земель, протиерозійних гідротехнічних споруд, організації та забудови територій колективних садів, освоєння земель для сільськогосподарських потреб, створення захисту лісових насаджень, поліпшення природних кормових угідь.
Type: Text
Publication type: Лекції
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37735
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри землевпорядкування та кадастру



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.