Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38861
Title: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД В ІНКЛЮЗИВНОМУ НАВЧАННІ ДІТЕЙ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИМИ ПОРУШЕННЯМИ
Authors: Гаяш, Оксана Володимирівна
Keywords: Інклюзивне навчання, особистісно орієнтований підхід, діти з інтелектуальними порушеннями, порушення психофізичного розвитку, індивідуальний підхід, інклюзивне навчання.
Issue Date: 2018
Publisher: Lodz : Wydawnictwo Naukowe Wyzszej Szkoly Informatyki I Umiejetnosci
Citation: Гаяш О.В. Особистісно-орієнтований підхід в інклюзивному навчанні дітей з інтелектуальними порушеннями // „Nowoczesna edukacja: filozofia, innowacja; doświadczenie” ‒ Nr 1(9)/ - 2018. - Lodz : Wydawnictwo Naukowe Wyzszej Szkoly Informatyki I Umiejetnosci. С.36-41
Abstract: Стаття присвячена проблематиці особистісно-орієнтованого підходу в навчанні дітей з інтелектуальними порушеннями в умовах інклюзії. У статті аналізуються педагогічні умови й особливості впровадження особистісно-орієнтованого підходу в сучасних змінах навчально-виховного процесу дітей з інтелектуальними порушеннями за інклюзивною моделлю. Висвітлються особливості використання особистісно-орієнтованого підходу в корекційно-педагогічній роботі з дітьми з інтелектуальними порушеннями. Проаналізовано специфічні характеристики психолого-педагогічних передумов впровадження особистісно-орієнтованого підходу.
Description: У сучасних умовах гуманізації та демократизації освітньо-виховного процесу ідеї особистісно-орієнтованого підходу в навчанні набули ще більшої актуальності. Втілення такої моделі навчання, "центром якого є особистість дитини, її самобутність і самоцінність" [3] останнім часом стало необхідністю також у системі інклюзивної освіти дітей з порушеннями психофізичного розвитку. Нашою метою є висвітлення особливостей використання особистісно-орієнтованого підходу в інклюзивному навчанні дітей з інтелектуальними порушеннями.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/38861
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної реабілітації



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.