Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/42125
Title: Роль готельно-ресторанної індустрії в організації подієвих заходів на Закарпатті
Other Titles: The role of the hotel and restaurant industry in the organization of events in Transcarpathia
Authors: Корсак, Роман Володимирович
Годя, Іван Михайлович
Keywords: гостинність, фестивалі, історико-культурний туризм, готельно-ресторанна індустрія, подієві заходи, Закарпаття, hospitality, hotel and restaurant industry, festivals, historical and cultural tourism, events, Transcarpathia
Issue Date: 2021
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Корсак Р., Годя І. Роль готельно-ресторанної індустрії в організації подієвих заходів на Закарпатті / Р. Корсак, І. Годя // Актуальні питання гуманітарних наук: міжвуз. зб. наук. праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка / [редактори-упорядники М. Пантюк, А. Душний, І. Зимомря]. – Дрогобич: Видавничий дім «Гельветика», 2021. – Вип. 46. Т. 1. – С. 28–32.
Series/Report no.: 46;
Abstract: Статтю присвячено дослідженню ролі індустрії гостинності в організації подієвих заходів. Авторами наголошено на тому, що подієвий (фестивальний) туризм – це значна частина історико-культурного туризму, орієнтована на відвідування зони відпочинку у певний час, пов’язана з якою-небудь подією у житті спільноти чи суспільства. На думку авторів, проведення фестивалів формує позитивний імідж Закарпаття як для громадян України, так і для іноземних туристів. Сьогодні у світі зростає інтерес до фестивального туризму, що поєднує відвідування фестивалю та екскурсійні програми з оглядом пам’яток. Особливості географічного положення Закарпаття, сприятливий клімат, багатство природно-ресурсного, історико-культурного та туристично-рекреаційного потенціалу створюють можливості для інтенсивного розвитку зазначеного виду подієвого туризму. Автори відзначають, що фестивальний туризм є унікальним видом туризму, оскільки він є невичерпним за своїм змістом, та вважають, що у недалекому майбутньому число учасників фестивальних турів перевищить число учасників екскурсійних турів. У регіоні Українських Карпат історично сформувалася значна кількість подієвих заходів. Можна відзначити такі, як фестиваль різдвяних вертепів, Масляна, фестиваль «Гуцульська ріпа». Аналіз часових періодів залучення готельно-ресторанних закладів в організацію проведення фестивалів в Українських Карпатах підтверджує значний вплив проблем, пов’язаних із сезонним фактором під час їх організації. Розроблення плану конкретних шляхів залучення готельно-ресторанного господарства в організацію фестивалів на Закарпатті може відбуватися у напрямах формування і розвитку готельно-ресторанної інфраструктури області та підвищення професійних знань і навичок готельно-ресторанного персоналу через освітньо-просвітницьку діяльність. Для вирішення наукових завдань, що стосуються дослідження ролі готельно-ресторанної індустрії в організації подієвих заходів на Закарпатті, застосовано загальнонаукові методи, зокрема логічний та аналітичний, метод узагальнення, метод систематизації та класифікації, метод дедукції та індукції, метод синтезу й аналізу, метод порівняння.
The article is devoted to the study of the role of the hospitality industry in the organization of rhodium events. The authors emphasize that event (festival) tourism is a significant part of cultural tourism, focused on visiting the recreation area at a certain time, associated with any event in the life of the community or society According to the authors, holding festivals forms a positive image of Transcarpathia for both citizens of Ukraine and foreign tourists. Today, there is a growing interest in festival tourism in the world, which combines festival visits and excursion programs with sightseeing. Peculiarities of the geographical position of Transcarpathia, favorable climate, richness of natural resources, historical and cultural and tourist and recreational potential create opportunities for intensive development of this type of event tourism. The authors note that festival tourism is a unique type of tourism, as it is inexhaustible in its content and believe that in the near future the number of participants in festival tours will exceed the number of participants in sightseeing tours. A significant number of events have historically been formed in the region of the Ukrainian Carpathians. We can note the following: the festival of Christmas nativity scenes, Shrovetide, the festival “Hutsul turnip”. The analysis of the time periods of involvement of hotel and restaurant establishments in the organization of festivals in the Ukrainian Carpathians confirms the significant impact of problems related to the seasonal factor in their organization. The development of a plan of specific ways to involve the hotel and restaurant industry in the organization of festivals in Transcarpathia can take place in the formation and development of hotel and restaurant infrastructure and increase professional knowledge and skills of hotel and restaurant staff through educational activities. To solve scientific problems related to the study of the role of the hotel and restaurant industry in organizing events in Transcarpathia, general scientific methods were used, including: logical and analytical, generalization method, systematization and classification method, deduction and induction method, synthesis and analysis method, comparison method, etc.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/42125
ISSN: ISSN 2308-4863
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
46_2021.pdf298.55 kBAdobe PDFView/Open
28-32.pdf328.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.