Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43831
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Цимбаліста, Н. В. | - |
dc.date.accessioned | 2022-08-31T06:05:11Z | - |
dc.date.available | 2022-08-31T06:05:11Z | - |
dc.date.issued | 2005 | - |
dc.identifier.citation | Цимбаліста Н. В. Гігієнічна характеристика стану фактичного харчування дорослого населення України / Н. В. Цимбаліста // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород : УжНУ, 2005. – Вип. 25. – С. 158-164. – Рез. укр., англ. – Бібліогр. с. 163-164 (9 назв). | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43831 | - |
dc.description | https://drive.google.com/file/d/168sy1i5ezfpd8YwXQp2P0DuRKpaXMGPN/view?usp=sharing | uk |
dc.description.abstract | В статті представлені проблеми стану фактичного харчування і його зв'язок із захворюваністю дорослого населення регіонів України з метою його раціоналізації. Спостереження проводились у групі осіб у віці 18-65 років. Використовувалися методи: гігієнічні, біохімічні, статистичні. Вивчення фактичного харчування населення проводилося анкетно-опитуваним методом з обробкою даних на ЕОМ. Одержані результати показали, що фактичне харчування не відповідало потребам раціонального харчування по режиму приймання їжі, по споживанню основних харчових речовин по відношенню до білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів і мінеральних речовин. | uk |
dc.description.abstract | In article are considered problems of state of aktual feed and its connect with alimentary diseases of adult population in regions of Ukraine with purpose in rationalisation. Supervision carried out in group of the persons in the age of 18-65 years. Тhе methods are used: hygienic, biochemical, statistical. An aktual feed of adult population polling method with data processing оn the computer is investigated. Тhе results of investigations an aktual feed of the persons did not meet the requirements а rational feed on а mode of reception of food, оn consumption of the basic food substances, on а pariti in reception of fibers, fats and carbohydrates, and also vitamins and mineral substances. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | "Поліграфцентр "Ліра" | uk |
dc.relation.ispartofseries | Медицина; | - |
dc.subject | фактичне харчування | uk |
dc.subject | аліментарна захворюваність | uk |
dc.subject | доросле населення | uk |
dc.subject | раціональне харчування | uk |
dc.subject | харчові речовини | uk |
dc.subject | здоров'я населення | uk |
dc.subject | aktual feed | uk |
dc.subject | alimentary diseases | uk |
dc.subject | adult population | uk |
dc.subject | rational feed | uk |
dc.subject | basic food substances | uk |
dc.subject | health of the population | uk |
dc.title | Гігієнічна характеристика стану фактичного харчування дорослого населення України | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 25 - 2005 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Титулка 25 2005.pdf | 191.87 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.