Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43831
Title: | Гігієнічна характеристика стану фактичного харчування дорослого населення України |
Authors: | Цимбаліста, Н. В. |
Keywords: | фактичне харчування, аліментарна захворюваність, доросле населення, раціональне харчування, харчові речовини, здоров'я населення, aktual feed, alimentary diseases, adult population, rational feed, basic food substances, health of the population |
Issue Date: | 2005 |
Publisher: | "Поліграфцентр "Ліра" |
Citation: | Цимбаліста Н. В. Гігієнічна характеристика стану фактичного харчування дорослого населення України / Н. В. Цимбаліста // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород : УжНУ, 2005. – Вип. 25. – С. 158-164. – Рез. укр., англ. – Бібліогр. с. 163-164 (9 назв). |
Series/Report no.: | Медицина; |
Abstract: | В статті представлені проблеми стану фактичного харчування і його зв'язок із захворюваністю дорослого населення регіонів України з метою його раціоналізації. Спостереження проводились у групі осіб у віці
18-65 років. Використовувалися методи: гігієнічні, біохімічні, статистичні. Вивчення фактичного харчування населення проводилося анкетно-опитуваним методом з обробкою даних на ЕОМ. Одержані результати показали, що фактичне харчування не відповідало потребам раціонального харчування по режиму приймання їжі, по споживанню основних харчових речовин по відношенню до білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів і мінеральних речовин. In article are considered problems of state of aktual feed and its connect with alimentary diseases of adult population in regions of Ukraine with purpose in rationalisation. Supervision carried out in group of the persons in the age of 18-65 years. Тhе methods are used: hygienic, biochemical, statistical. An aktual feed of adult population polling method with data processing оn the computer is investigated. Тhе results of investigations an aktual feed of the persons did not meet the requirements а rational feed on а mode of reception of food, оn consumption of the basic food substances, on а pariti in reception of fibers, fats and carbohydrates, and also vitamins and mineral substances. |
Description: | https://drive.google.com/file/d/168sy1i5ezfpd8YwXQp2P0DuRKpaXMGPN/view?usp=sharing |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43831 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 25 - 2005 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Титулка 25 2005.pdf | 191.87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.