Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43831
Title: Гігієнічна характеристика стану фактичного харчування дорослого населення України
Authors: Цимбаліста, Н. В.
Keywords: фактичне харчування, аліментарна захворюваність, доросле населення, раціональне харчування, харчові речовини, здоров'я населення, aktual feed, alimentary diseases, adult population, rational feed, basic food substances, health of the population
Issue Date: 2005
Publisher: "Поліграфцентр "Ліра"
Citation: Цимбаліста Н. В. Гігієнічна характеристика стану фактичного харчування дорослого населення України / Н. В. Цимбаліста // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород : УжНУ, 2005. – Вип. 25. – С. 158-164. – Рез. укр., англ. – Бібліогр. с. 163-164 (9 назв).
Series/Report no.: Медицина;
Abstract: В статті представлені проблеми стану фактичного харчування і його зв'язок із захворюваністю дорослого населення регіонів України з метою його раціоналізації. Спостереження проводились у групі осіб у віці 18-65 років. Використовувалися методи: гігієнічні, біохімічні, статистичні. Вивчення фактичного харчування населення проводилося анкетно-опитуваним методом з обробкою даних на ЕОМ. Одержані результати показали, що фактичне харчування не відповідало потребам раціонального харчування по режиму приймання їжі, по споживанню основних харчових речовин по відношенню до білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів і мінеральних речовин.
In article are considered problems of state of aktual feed and its connect with alimentary diseases of adult population in re­gions of Ukraine with purpose in rationalisation. Supervision carried out in group of the persons in the age of 18-65 years. Тhе methods are used: hygienic, biochemical, statistical. An aktual feed of adult population polling method with data proc­essing оn the computer is investigated. Тhе results of investigations an aktual feed of the persons did not meet the require­ments а rational feed on а mode of reception of food, оn consumption of the basic food substances, on а pariti in reception of fibers, fats and carbohydrates, and also vitamins and mineral substances.
Description: https://drive.google.com/file/d/168sy1i5ezfpd8YwXQp2P0DuRKpaXMGPN/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43831
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 25 - 2005

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка 25 2005.pdf191.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.