Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43853
Title: Теоретико-методологічні підходи до вивчення суспільно-політичних інститутів та процесів
Authors: Асланов, Стеллас Антипович
Вегеш, Ігор Миколайович
Вегеш, Микола Миколайович
Дербак, Анжеліка Петрівна
Зан, Михайло Петрович
Зеленько, Г.
Кічера, Надія Михайлівна
Ключкович, Анатолій Юрійович
Колодій, Маріанна Михайлівна
Кумар, Ганна Василівна
Лендьел, Мирослава Олександрівна
Остапець, Юрій Олександрович
Романюк, Анатолій Семенович
Токар, Маріан Юрійович
Червеняк, Кристина Тарасівна
Шелемба, Марта Михайлівна
Шелемба, Михайло Михайлович
Keywords: Україна, Центрально-Східна Європа, політична наука, методологія політичної науки, політичні інститути, політичний процес, перехід до демократії, національна безпека, публічне управління та адміністрування, демократизація, регіональні партії, модель політичного розвитку, гібридний політичний режим, демократичний транзит, місцеві політичні інститути, локальна демократія, місцеві вибори, електоральні процеси, електоральний простір, націоналізація партійної системи, політичне представництво міноритарних етнічних груп, суб’єктність етнічних спільнот, неурядові організації, публічна влада, національна самосвідомість, політична суб’єктність етнічних спільнот.
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгород: Поліграфцентр «Ліра»
Citation: Теоретико-методологічні підходи до вивчення суспільно-політичних інститутів та процесів: колективна монографія / за заг. ред.: Юрія Остапця і Маріана Токаря; [авт. колект.: С. Асланов, І. Вегеш, М. Вегеш, А. Дербак, М. Зан, Г. Зеленько, Н. Кічера, А. Ключкович, М. Колодій, Г. Кумар, М. Лендьел, Ю. Остапець, А. Романюк, М. Токар, К. Червеняк, М. Шелемба, Мих. Шелемба]; Каф. політ. і держупр.; Ужгород. нац. ун-тет. Ужгород: Поліграфцентр «Ліра», 2022. 560 с.
Abstract: Досліджено актуальні виклики теоретико-методологічних підходів до вивчення суспільно-політичних інститутів та процесів крізь бачення шляхів удосконалення демократичної практики суспільно-політичних і публічно-управлінських відносин. Зокрема, презентовано теоретико-методологічні основи досліджень децентралізаційних процесів в умовах демократичного транзиту, аналізу місцевих політичних інститутів та процесів у постсоціалістичних суспільствах, загальнонаціональних та регіональних електоральних процесів в Україні та інших державах світу, етнополітичних явищ і процесів крізь призму вивчення феноменів етнополітичної стабільності, проявів етнонаціонального фактора у політичних процесах, політичного представництва міноритарних етнічних груп, політичної суб’єктності етнічних спільнот в Україні та у країнах Центральної Європи. Також подано авторські підходи до вивчення теоретико-методологічних аспектів соціальної політики і розвитку системи неурядових організацій в Україні. Видання стане в нагоді всім, хто цікавиться вивченням теоретико-методо- логічних засад суспільно-політичних інститутів та процесів, дослідженням питань розбудови і взаємовідносин держави й суспільства, державної політики.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/43853
ISBN: ISBN 978-617-596-352-4
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методологія політичної науки_Монографія.pdf4.81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.