Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45061
Title: Метрологія та вимірювання
Authors: Сусліков, Леонід Михайлович
Студеняк, Ігор Петрович
Issue Date: 2014
Publisher: УжНУ «Говерла»
Citation: Сусліков Л. М., Студеняк І. П. Метрологія та вимірювання : навч. посіб. / рец. : П. П. Пуга, І. І. Небола – Ужгород : Говерла, 2014. – 292 с.
Abstract: У навчальному посібнику розглянуто основні поняття метрології, різновиди і особливості фізичних величин, поняття про засоби вимірювальної техніки та їх характеристики, види вимірювань, методи та принципи вимірювань фізичних величин, сучасний стан і тенденції розвитку метрології та вимірювальної техніки. Висвітлені питання забезпечення єдності вимірювань, а також принципи вибору точності засобів вимірювань. Особливу увагу приділено розгляду похибок вимірювань, джерел їх виникнення та методів зменшення їхнього впливу на кінцевий результат вимірювання. Наведено аналітичні вирази для обчислення і оцінки похибок засобів вимірювань та результатів вимірювань. Навчальний посібник призначений для студентів фізико–технічних спеціальностей. Він також може бути корисним аспірантам фізичних і фізико–технічних факультетів.
Description: Рекомендовано редакційно–видавничою Радою Ужгородського національного університету (протокол № 3 від 25 вересня 2014 р. )
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45061
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри прикладної фізики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
МЕТРОЛОГІЯ ТА ВИМІРЮВАННЯ.pdf3.59 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.