Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45165
Title: ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ГІРСЬКОЛИЖНИХ КУРОРТІВ У КАРПАТСЬКОМУ РЕГІОНІ
Other Titles: ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ГІРСЬКОЛИЖНИХ КУРОРТІВ У КАРПАТСЬКОМУ РЕГІОНІ
Authors: Машіка, Ганна Василівна
Касинець, Ірина
Keywords: гірськолижний туризм,туристична індустрія, регіон,, гірськолижний туризм, гірськолижні курорти, Карпатський регіон, туристична індустрія, природньо-рекреаційні ресурси.
Issue Date: 2021
Publisher: УНІВЕРСИТЕТ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ В ПЕРЕЯСЛАВІ Рада молодих учених університету
Citation: Машіка Ганна,Ірина Касинець .ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ГІРСЬКОЛИЖНИХ КУРОРТІВ У КАРПАТСЬКОМУ РЕГІОНІМатеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації»: Зб. наук. праць. Переяслав, 2021. Вип. 76.
Series/Report no.: Матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації»: Зб. наук. праць.;Переяслав, 2021. Вип. 76.
Abstract: У статті окреслено перспективи розвитку гірськолижних курортів Карпатського регіону, визначено його атрактивні складові, а також виявленні особливості їх функціонування. Встановлено, що гірськолижний туризм став напрямком сталого розвитку, який позитивно впливає на економіку, розширює сферу зайнятості місцевих жителів, формує позитивний імідж території, в тому числі як території «зимової рекреації». Визначено, що на зростання популярності гірськолижного туризму регіону впливає вигідне транскордонне та геотуристичне розташування, які забезпечують зростання кількості туристів та посилюють антропогенне навантаження на рельєф гірськолижних курортів досліджуваного регіону.
Description: У статті окреслено перспективи розвитку гірськолижних курортів Карпатського регіону, визначено його атрактивні складові, а також виявленні особливості їх функціонування. Встановлено, що гірськолижний туризм став напрямком сталого розвитку, який позитивно впливає на економіку, розширює сферу зайнятості місцевих жителів, формує позитивний імідж території, в тому числі як території «зимової рекреації». Визначено, що на зростання популярності гірськолижного туризму регіону впливає вигідне транскордонне та геотуристичне розташування, які забезпечують зростання кількості туристів та посилюють антропогенне навантаження на рельєф гірськолижних курортів досліджуваного регіону.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45165
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник 76.pdf8.86 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.